Серина Уилямс и Наоми Осака са финалистките на Ю Ес

...
Серина Уилямс и Наоми Осака са финалистките на Ю Ес
Коментари Харесай

Серина Уилямс и Наоми Осака са финалистките на Ю Ес Оупън 2018

Серина Уилямс и Наоми Осака са финалистките на Ю Ес Оупън 2018
Ветеранката Серина Уилямс и 20-годишната японка Наоми Осака ще спорят за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати при дамите.

Шесткратната победителка в конкуренцията Серина Уилямс се наложи без проблеми над латвийката Анастасия Севастова с 6-3, 6-0 единствено за 67 минути. Това бе първа среща сред двете тенисистки. Американката играе за 18-и път на Ю Ес Оупън, тя завоюва надпреварата от Големия шлем през сезоните 1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014. Севастова за първи път в кариерата си стигна до полуфинал на шампионат от Големия шлем и стана първата латвийка, постигнала подобен резултат.

Наоми Осака в другия полуфинал победи представителката на домакините Мадисън Кийс с 6-2, 6-4 и прекъсна серия от три провали против американката.

Азиатката пък стана първата представителка на Япония, която отива на край от Шлема. Това е нейно трето присъединяване в Откритото състезание на Щатите, в предните две тя стигна до трети кръг. Този сезон Осака завоюва шампионата в Индиън Уелс, а това бе нейна първа купа в състезание на Женската тенис асоциация. Кийс не съумя да се класира за финала за втора поредна година. Миналата година тя загуби от сънародничката си Слоун Стивънс в заключителната среща.

Наоми Осака и Серина Уилямс за повторно ще се изправят една против друга, японката завоюва безапелационно предната среща през март тази година в Маями с 6-3, 6-2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР