Серина Уилямс допусна първа загуба на сингъл в кариерата си

...
Серина Уилямс допусна първа загуба на сингъл в кариерата си
Коментари Харесай

Серина с историческо поражение, но САЩ е на финал за Фед Къп

Серина Уилямс позволи първа загуба на сингъл в кариерата си във "Фед къп ", само че Съединени американски щати надви с 3:2 победи над Латвия в Еверет и се класира за финалите на неофициалното международно отборно състезание по тенис в Будапеща през април. Домакините имаха преднина от 2:0 след първия ден, само че Елена Остапенко надви над шампионката от Откритото състезание на Австралия София Кенин с 6:3, 2:6, 6:2, а Анастасия Севастова изненада Уилямс със 7:6(5), 3:6, 7:6 (4), с цел да изравни резултата.
Това беше първо проваляне за Серина в конкуренцията, откакто до момента тя беше завоюваха всичките си 14 срещи поединично в шампионата. Така спечелилият трябваше да бъде решен в мача на двойки, в който Кенин и Бетани Матек-Сандс победиха над Остапенко и Севастова с 6:4, 6:0. За финалите в Унгария се класираха още Русия след триумф с 3:2 над Румъния в Клуж, Беларус, който завоюва със същия резултат против Нидерландия в Хага, както и Словакия, отстранил Англия с 3:1 в Братислава.

Така всичките 12 тима, които ще дефинират новия първенец във "Фед къп ", към този момент са известни. Това са Франция, Австралия, Чехия, Унгария, Испания, Германия, Швейцария, Белгия, Съединени американски щати, Русия, Беларус и Словакия. В конкуренцията за купата в Будапеща с награден фонд 18 милиона $ тимовете ще бъдат разграничени в четири групи по три, като спечелилите в тях ще се класират за полуфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР