Серина Уилямс допусна първа загуба на сингъл в кариерата си

...
Серина Уилямс допусна първа загуба на сингъл в кариерата си
Коментари Харесай

Серина Уилямс допусна първа загуба на сингъл в кариерата си във Фед къп, но САЩ се класира за финалите на надпреварата

Серина Уилямс позволи първа загуба на сингъл в кариерата си във " Фед къп ", само че Съединени американски щати надви с 3:2 победи над Латвия в Еверет и се класира за финалите на неофициалното международно отборно състезание по тенис в Будапеща през април. Домакините имаха преднина от 2:0 след първия ден, само че Елена Остапенко надви над шампионката от Откритото състезание на Австралия София Кенин с 6:3, 2:6, 6:2, а Анастасия Севастова изненада Уилямс със 7:6(5), 3:6, 7:6 (4), с цел да изравни резултата.

Serena Williams Loses 1st Ever Fed Cup Singles Match as Anastasija Sevastova Draws Latvia Level 2-2 against USA https://t.co/xvSivYn02e pic.twitter.com/SOCxARySLn
— Dailyanjal (@dailyanjal) February 9, 2020
Това беше първо проваляне за Серина в конкуренцията, откакто до момента тя беше завоюваха всичките си 14 срещи поединично в шампионата. Така спечелилият трябваше да бъде решен в мача на двойки, в който Кенин и Бетани Матек-Сандс победиха над Остапенко и Севастова с 6:4, 6:0. За финалите в Унгария се класираха още Русия след триумф с 3:2 над Румъния в Клуж, Беларус, който завоюва със същия резултат против Нидерландия в Хага, както и Словакия, отстранил Англия с 3:1 в Братислава.

Така всичките 12 тима, които ще дефинират новия първенец във " Фед къп ", към този момент са известни. Това са Франция, Австралия, Чехия, Унгария, Испания, Германия, Швейцария, Белгия, Съединени американски щати, Русия, Беларус и Словакия. В конкуренцията за купата в Будапеща с награден фонд 18 милиона $ тимовете ще бъдат разграничени в четири групи по три, като спечелилите в тях ще се класират за полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР