Сериалите Schitt`s Creek, Пазителите и Наследници“ са големите победители на

Сериалите Schitt`s Creek, Пазителите и Наследници“ са големите победители на ...

Състояха се най-странните награди Еми в историята.

Сериалите "Schitt`s Creek", "Пазителите" и "Наследници“ са големите победители на тазгодишните награди "Еми". Заради коронавируса статуетките бяха връчени виртуално.

Канадският "Schitt`s Creek" спечели рекордните 9 отличия, включително за комедиен сериал. Фантастичният екшън "Пазителите", който имаше най-много номинации – 26, получи награда за най-добър мини сериал, за най-добри актьори и най-добър сценарий.

В категорията драматичен сериал наградата отиде за "Наследниците“, който беше отличен и за режисура и сценарий.

Водещ на церемонията в празната зала беше комикът Джими Кимъл.

Звездите от телевизионните сериали смениха дизайнерските рокли с най-скъпите нощници и пижами в света. С тях и по пантофи те участваха от домовете си в раздаването на наградите "Еми"

За да се случи уникалното издание, камери бяха изпратени до домовете на около 130 кандидати за отличия, които бяха призовани да проявят остроумие при речите за своето удостояване. По думите на специалистката по американски награди Либи Хил, цитирана от агенцията, дори ако церемонията в неделя се окаже неудачна, тя поне ще бъде един "интересен провал". След провеждането й обаче всички останаха доволни.

На тазгодишната награди всички телевизионни компании и стрийминг платформи, които получат "Еми" отличие, ще отделят по 100 хиляди долара в полза на благотворителен фонд за гладуващите деца по света. Към събраните 2,3 милиона долара от 23-те приза, ще бъде прибавен половин милион долара за каузата, дарен от американската телевизионна академия, като общата сума ще достигне 2,8 милиона долара.

Източник: varna24.bg