Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на

...
Сериалът Parks and Recreation никога не се е радвал на
Коментари Харесай

Ролите, които направиха Крис Прат звезда

Сериалът Parks and Recreation в никакъв случай не се е радвал на огромна известност у нас, само че продукцията на NBC съставлява първата сериозна стъпка в актьорската специалност на една от най-големите звезди в света на киното през днешния ден – Крис Прат.

Това лято Прат играе основни функции в два от най-големите касови шлагера по киносалоните – „ Отмъстителите: Война Без Край “ и „ Джурасик Свят: Рухналото кралство “ – само че превъплъщението му като пълничкия и ленив шегобиец Анди Дуайър е това, което дава на кариерата му първи подтик.

В сегашното Прат си остава обаятелен шегобиец в съвсем всяка роля, която играе на огромния екран, само че е много надалеч от определението „ топчест “. И в случай че началният подтик на актьорската му кариера е даден от сериала Parks and Recreation, то първата му стъпка към звезден статут е превъплъщението му във кино лентата „ Кешбол “ от 2011 година

За ролята си в лентата, номинирана за шест награди „ Оскар “, Прат смъква 14 кг, откакто на първото му прослушване продуцентите го осведомят, че е прекомерно цялостен, с цел да играе професионален бейзболист. Но амплоато на кетчъра Скот Хатебърг провокира Прат освен физически. Актьорът изиграва ролята на татко и отчаян състезател със стопроцентова съвестност, показвайки за първи път на Холивуд необятния диапазон на своите качества.

Физическата промяна на Прат е приключена за ролята му във кино лентата на Катрин Бигелоу от 2012 година Zero Dark Thirty, публикуван в България под заглавието „ Враг номер едно “. В лентата, отдадена на издирването на Осама Бин Ладен, която на собствен ред е номинирана за пет награди „ Оскар “, Прат изиграва „ тюлен “ от американксите военноморски сили и за задачата натрупва забележителна мускулна маса.

Две години по-късно,

през 2014-а, артистът дефинитивно се катапултира измежду най-големите звезди на Холивуд

с основни функции в два от извънредно печеливши шлагера – „ ЛЕГО: Филмът “ и „ Пазителите на галактиката “. В първия от двата кино лентата, който е анимационен, Прат явно изиграва напълно вокална роля, само че вторият засвидетелства звездните качества и способността на артиста да притегля аудиторията по-красноречиво от който и да е различен негов филм.

Питър Куил, прочут още като Звездния заповедник, и неговите сътрудници Гамора, Ракетата, Дракс и Груут надалеч не са измежду най-известните комиксови супергерои и доста малко хора въобще бяха чували за тях преди 2014 година Но комбинацията от маркетинговата мощ на марката Marvel, безумният комичен звук на кино лентата, занимателният саундтрак и харизматичното преобразяване на Крис Прат в ролята на Питър Куил направиха „ Пазителите на галактиката “ един от най-големите шлагери в своя род.

Оттогава насам Прат е изиграл героя си в още два кино лентата на Marvel Studios и следващата година ще вземе присъединяване и в продължението на „ Отмъстителите: Война Без Край “, което ще постави завършек на споделената кино галактика на студиото в досегашния ѝ тип. Но артистът не се задоволява с присъединяване си единствено в една касова поредност –

през 2015 година той изиграва основната роля и в „ Джурасик Свят “.

Лентата записва колосални доходи в размер над един милиард и 600 милиона $ и потвърждава още веднъж, че Прат е повече от кадърен да води напред одобрена комерсиална марка от киноиндустрията. Оттогава насам всеки план с присъединяване на артиста е събитие във филмовия календар и получава световно разпространяване, само че в моите очи Прат потвърди дефинитивно широтата на артистичния си диапазон с ролята си в един от най-подценяваните и подценени филми за 2016 година

Става дума за „ Великолепната седморка “, в който артистът потвърди, че макар новопридобития си звезден статут няма никакъв проблем с това да бъде част от звезден отбор и да свири втора цигулка в състав, явно ръководен от Дензъл Уошингтън. В допълнение към това Прат изигра изцяло безапелационно и с очевидно наслаждение типичен американски воин с бърза ръка и каубойска шапка, какъвто всеки фамозен артист би трябвало да изиграе в кариерата си най-малко един път.

От тази седмица по кината в целия свят потегля „ Джурасик Свят: Рухналото кралство “, извънредно предпремиерно ревю за който ще можете да прочете във Vesti.bg, в четвъртък. Но занапред мога да ви кажа, че лентата е следващата стъпка на Крис Прат по пътя му към това да извърши заканата си към университетския си учител по битка, че „ ще стане прочут и ще направи един куп пари “. Още един симптом за достолепията на артиста е фактът, че явно е човек на думата си.

Четете още за кино:

Как почитателите на Хан Соло го прецакаха

„ Дедпуул 2 “ – смях и полуда на втора степен

Най-актуалната кино звезда по кината това лято

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР