Сериалът на HBO Чернобил успя да върне спомените на мнозина

...
Сериалът на HBO Чернобил успя да върне спомените на мнозина
Коментари Харесай

Чернобил, Instagram и снимките, които предизвикаха възмущение

Сериалът на HBO " Чернобил " съумя да върне спомените на мнозина за оня 26 април 1986 година Други пък осведоми в по-големи детайлности какво се е случило в украинския град Припят час и половина след среднощ.

Споровете за достоверността на сериала няма да секнат скоро, както и напорът от туристи към Чернобилската зона на изключване. Техният брой се е нараснал съвсем двойно в последните седмици.

А с тях идват и фотосите в обществените мрежи, които провокират разнообразни мнения. Атомната електроцентрала се оказва едно от най- " инстаграмските " места в последно време.

Зад стотиците хиляди фотоси в Instagram с хаштаг #chernobyl откриваме фрагменти на инфлуенсъри от целия свят, пристигнали в " Призрачния град ", с цел да си създадат някое и друго селфи. Те се възползват от интереса към нещастието, с цел да натрупат лайкове. И това по никакъв начин не се харесва на мнозина.

Детектори за радиация, защитни костюми или просто театралничене на фона на изоставено и ръждясало виенско колело или рейс от комунизма събират хиляди лайкове в обществените мрежи.

А основни настоящи лица на фотосите са момчета и девойки, които са прекомерно дребни, с цел да са били очевидци на случилото се в Чернобил, написа Daily Mail.

" Дори в зарязан нереален град спиралата ти не може да бъде размазана. ", гласи описанието на фотография на госпожица, отишла Припят очевидно с цел да запълни Instagram профила си с някоя и друга по-различна фотография.

Кадрите на всички тези усмихнати младежи, решили да отидат на екскурзия в Припят, вместо някъде край морския бряг, идват с едно предизвестие - до момента в който си вършим селфи на табелата " Припят " да не забравяме каква голяма покруса се е случила там и какъв брой хора са изгубили живота си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР