Сериалът на HBO Чернобил успя да върне спомените на мнозина

...
Сериалът на HBO Чернобил успя да върне спомените на мнозина
Коментари Харесай

Селфи в Чернобил

Сериалът на HBO " Чернобил " съумя да върне спомените на мнозина за оня 26 април 1986 година Други пък осведоми в по-големи детайлности какво се е случило в украинския град Припят час и половина след среднощ.

Споровете за достоверността на сериала няма да секнат скоро, както и напорът от туристи към Чернобилската зона на изключване. Техният брой се е нараснал съвсем двойно в последните седмици.

А с тях идват и фотосите в обществените мрежи, които провокират разнообразни мнения. Атомната електроцентрала се оказва едно от най- " инстаграмските " места в последно време.



Зад стотиците хиляди фотоси в Instagram с хаштаг #chernobyl откриваме фрагменти на инфлуенсъри от целия свят, пристигнали в " Призрачния град ", с цел да си създадат някое и друго селфи . Те се възползват от интереса към нещастието, с цел да натрупат лайкове. И това по никакъв начин не се харесва на мнозина.
 Чернобил и туризмът, който нараства с 40% след излизането на сериала на HBO
Чернобил притегля от ден на ден туристи

Хиляди гости желаят да видят останките от нуклеарната централа

Детектори за радиация, защитни костюми или просто театралничене на фона на изоставено и ръждясало виенско колело или рейс от комунизма събират хиляди лайкове в обществените мрежи.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Jack Skelton (@jackueoso_) на Юни 11, 2019 в 11:57 PDT

А основни настоящи лица на фотосите са момчета и девойки, които са прекомерно дребни, с цел да са били очевидци на случилото се в Чернобил, написа Daily Mail.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от ᴄᴇʟɪɴᴇ (@_celine_be) на Юни 11, 2019 в 10:22 PDT

" Дори в зарязан нереален град спиралата ти не може да бъде размазана. ", гласи описанието на фотография на госпожица, отишла Припят очевидно с цел да запълни Instagram профила си с някоя и друга по-различна фотография.

Вижте тази обява в Instagram.
Even in abandoned ghost town your mascara can't be smudged) #chornobyl #chernobyl #pripyat #explore #urban #urbanx #abandoned #ghost #ghosttown #stalker #guide #guideofchornobyltour #exclusionzone #ferriswheel #mustsee #newplace #seemore #travel #travelling #besttrip #world #radioactive

Публикация, споделена от Ihor Trotsyuk (@valuzh) на Апр 24, 2019 в 1:54 PDT

Кадрите на всички тези усмихнати младежи, решили да отидат на екскурзия в Припят, вместо някъде край морския бряг, идват с едно предизвестие - до момента в който си вършим селфи на табелата " Припят " да не забравяме каква голяма покруса се е случила там и какъв брой хора са изгубили живота си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Martin Nordstjerne (@mnordstjerne) на Юни 11, 2019 в 2:03 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР