Сериалът „Игра на тронове“ спечели престижната награда „Еми“ в главната

...
Сериалът „Игра на тронове“ спечели престижната награда „Еми“ в главната
Коментари Харесай

Обявиха носителите на наградите Еми

Сериалът „ Игра на тронове “ завоюва влиятелната премия „ Еми “ в основната категория „ Най-добър трагичен сериал “. 70-та годишна гала се състоя в Лос Анджелис и бе предавана от NBC.
„ Игра на тронове “ имаше седем номинации, само че завоюва единствено в две от тях.
Клеър Фой и Матю Рис завоюваха в категориите най-хубави актриса и артист в трагичен сериал надлежно за „ Корона “ и „ Американците “.
За Матю Рис това е първата премия „ Еми “ след шест сезона на сериала за руските шпиони в Съединени американски щати и трета номинация. За Фой това е втора номинация за „ Еми “ и първа победа. Тя се превъплъти в облика на младата кралица Елизабет Втора.
Наградата за поддържаща роля в трагичен сериал завоюва Питър Динклидж за присъединяване си в „ Игра на тронове “. Най-добра поддържаща женска роля в трагичен сериал отиде при Танди Нютън за „ Западен свят “.
Наградата за най-хубав режисьор на трагичен сериал завоюва Стивън Долдри за „ Корона “. За най-хубав сюжет бяха отличени Джоел Фийлдс и Джоузеф Уайсбърг за „ Американците “.
Рейчъл Броснън и Бил Хейдър завоюваха премията „ Еми “ за най-хубави комедийни артисти. Броснън бе отличена за играта си в сериала „ Удивителната мисис Мейзъл “. Този сериал завоюва още няколко награди, измежду които за поддържаща роля на Алекс Борщейн и за най-хубав сюжет и постановка.
Наградата за най-хубава мъжка роля в комедиен сериал сграбчи Били Хейдър за присъединяване си в „ Бари “. Сериалът също по този начин получи и премия за най-хубава поддържаща мъжка роля. Тя отиде при 72-годишния Хенри Уинклър. Това е неговата първа „ Еми “, макар че той е бил номиниран цели шест пъти за влиятелната премия.
„ Еми “ са учредени през 1946 година от Академията за телевизионни изкуства и науки. Наградата се връчва в 10 категории, измежду които за най-хубав трагичен и комедиен сериал, най-хубави артисти и актриси в тези жанрове, за най-хубави стратегии и развлекателни шоу и така нататък
Кадри от награждаването може да видите в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР