Сериалът Чернобил на HBO се превърна в безспорен хит по

...
Сериалът Чернобил на HBO се превърна в безспорен хит по
Коментари Харесай

Чернобил и туризмът, който нараства с 40% след излизането на сериала на HBO

Сериалът " Чернобил " на HBO се трансформира в неоспорим шлагер по целия свят и даже задмина рейтингите на Game of Thrones и Breaking Bad в IMDB.

От Русия се оплакват, че продукцията пресъздава нещастието от 1986 година по подвеждащ и лекомислен метод, само че е реалност, че продуктът на HBO съумя да допре мозъците и сърцата на милиони.

Тази седмица Reuters заяви, че посещаемостта в изоставената нуклеарна централа и Припят е скочила внезапно, като разследване от популяризирането на сериала " Чернобил ".

Посетителите през май тази година са били с 30% повече от нормално, а резервациите за туристически обиколки през летните месеци са се повишили с 40%.

Представител на локален тур оператор е декларирал пред Reuters, че интервалът от пролетта до края на октомври е най-приятен за разходки и фотоси към Чернобил, като мястото става много " депресиращо " след рухването на снега през ноември.

През топлите месеци зоната освен не е празна, само че даже е залята от " хиляди туристи " и е съвсем невероятно да си направиш селфи, без да вкараш в фрагмента и други авантюристи, решили да посетят призрачното място, предава новинарската организация. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР