Сериалът Чернобил, които излезе долу-горе по същото време с финала

...
Сериалът Чернобил, които излезе долу-горе по същото време с финала
Коментари Харесай

Gazeta Wyborcza: Чернобил намеква за опита на властта сега да ни затвори очите за нова катастрофа

Сериалът " Чернобил ", които излезе долу-горе по същото време с финала на поредицата " Игра на тронове ", доближи най-голям рейтинг в историята на IMDb, получавайки 9,7 точки от 10 вероятни. И то без нападателна рекламна акция и без огромни упования.
 Режисьорът на съветския „ Чернобил “ за Централно разузнавателно управление на САЩ, клишетата и душата на фена  Бившият шеф на Чернобил: Сериалът изопачава историята  Чернобил и тъмнокожият ликвидатор Игор Хиряк  Защо сериалът за Чернобил е толкоз сполучлив?
Защо " Чернобил " се появи на екраните тъкмо в този момент? Съществува несъмнено съмнение, оповестява организация UNIAN, базирайки се на Gazeta Wyborcza.

Сериалът за повредата в Чернобил стана толкоз известен, тъй като феновете усещат, че властта ги лъже в разгарана пагубни екологични промени.

В сериала са значими не детайлите за самата злополука в Чернобилсската АЕЦ. Малко хора могат да схванат какво се случва там с тези електрони, ядра и полуразпад. Всичко това е скучно и е забавно единствено за " нърдове ". Още по-малко значими са напъните на тези, които се пробват да понижат следствията от случая като заплащат за това със своето здраве и живот. Нито миньорът с кирката, нито пожарникарят с маркуча наподобяват толкоз привлекателно като змей над изящен град от конкурентната серия.

Най-важното нещо в сериала, неговата същина, е проявлението на пирамидата от неистини и немарливост, върху които се крепеше Съюз на съветските социалистически републики и която погреба руската империя.

" Експлозия в реактора? Не, това е невероятно. Това е просто приключване на вода от охладителната система. Виждате неговите части? Не, никой не ги вижда... Тук всеки взе участие в игра на думи, тъй като неуместната истина може да унищожи кариера, може да сложи под опасност живота на този, който я произнесе. Тя може да срути кулата от карти. По-добре е да се лъже, без да се мисли за следствията, да се трансферира отговорността на другите, да не се вземат решения. Ако си затвориш очите, казусът не се вижда. Звучит смешно, само че такава бе ежедневната действителност при социализма ", се споделя в публикацията.

Върху това се наслагват апаратът на дезинформацията и пропагандата, както и машината на терора, които дружно образуват идеално нефункциониращата страна, решително вървяща към апокалипсис, увличайки със себе си и другите.

" Звучи ли ви познато? За благополучие, ние не живеем в Съюз на съветските социалистически републики, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) не следи всяко наше придвижване и имаме повече време за реакция от Валери Легасов и неговите сътрудници. Но макар всички разлики, приликите мъчно се пренебрегват. Дишаме смог, а сушите се редуват с наводнения. Учените са разтревожени, " само че тези, които би трябвало да се втурнат да ни оказват помощ, се преструват, че нищо не се случва. Какви климатичните промени? Глобално стопляне? Навън е май, а е студено и пада сняг. Въглищата са дирек на суверенитета, тъй че никой няма да се откаже от въглищата. Изчезване на типове? После ще засадим гори, ще възродим, клонираме... ”, написа полското издание.

" Чернобил " към този момент е първи в класацията на IMDb. Но след него са двете елементи на кино лентата " Планета Земя " от Дейвид Атънбъро. В първата десятка има още две телевизионни излъчвания: " Нашата планета " и " Синята планета II " на Нийл Деграс Тайсън.

Това не е инцидентно. Хората явно се пробват да схванат света, който ги заобикаля, и да намерят своето място в него. Но до момента в който го вършат, не стават от дивана пред тв приемника. Но размишленията на поп културата за света, който балансира над пропастта, са по-добри, в сравнение с да се опитваме да се скриваме зад от дълго време несъответстващи показа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР