Сериалът Бриджъртън, първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за

...
Сериалът Бриджъртън, първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за
Коментари Харесай

Сериал на Netflix постигна невиждан рекорд зрители

Сериалът " Бриджъртън ", първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за Netflix, е гледан от 82 милиона семейства, абонирани за платформата, след излизането му преди единствено месец, осведомиха от стрийминг платформата.

Рекордната гледаемост минава даже триумфа на сериала " Вещерът " по едноименната поредност романи и видеоиграта, който имаше общо 76 милиона гледания за четирите седмици след премиерата си през декември 2019 година.

" Бриджъртън " е телевизионна акомодация на историческите романи на Джулия Куин. Действието се развива през 1813 година в Англия и наблюдава интригите във висшето английско общество с един много осъвременен взор на събитията. Авторката на романите отбелязва, че героите и събитията в творбите ѝ са изцяло измислени, само че са въодушевени от регентския интервал във Англия и животът през това време.

Речта, музиката, феминистките акценти и актьорския състав с огромно етническо многообразие разрушават клишетата на обичайните исторически сериали. Поредицата се трансформира и в медиен феномен, защото в обществените мрежи стана фешън потребителите да разиграват подиуми от " Бриджъртън " със съответните костюми и наложителния британски акцент.

В този подтекст не е изненадващо, че от Netflix оповестиха на 21 януари, че стартират работа по втори сезон на поредицата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР