Серхио Перес ще тръгне първи в Гран при на Саудитска

...
Серхио Перес ще тръгне първи в Гран при на Саудитска
Коментари Харесай

Перес взе полпозишън в Саудитска Арабия, Верстапен остана 15-и

Серхио Перес ще тръгне първи в Гран при на Саудитска Арабия. Пилотът на " Ред бул " завоюва квалификацията, откакто съотборникът му Макс Верстапен, който беше най-бърз и в трите свободни тренировки, отпадна поради механически проблем във втората част на квалификацията. Световният първенец ще тръгне от 15-а позиция.

" Ред бул " още веднъж беше пред конкуренцията си, а в отсъствието на Верстапен Перес завоюва полпозишън за повторно в кариерата си, откакто през предходната година още веднъж беше най-бърз в квалификацията в Саудитска Арабия. Той изпревари с 0.155 секунди Шарл Льоклер ( " Ферари " ), който обаче ще започва от 12-о място, защото би трябвало да изтърпи наказване от 10 места.

Фернандо Алонсо остана трети на 0.465 секунди зад Перес, само че ще започва от първа редица поради наказването на Льоклер. В челната петица на квалификацията приключиха още Джордж Ръсел ( " Мерцедес " ) и Карлос Сайнц ( " Ферари " ).

" Макс беше доста бърз, само че техническите проблеми може да те ударят постоянно. Надявам се на следващия ден и двете ни коли да са в челото ", сподели Перес.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР