Сергей Суровикин, за разлика от много военни лидери на НАТО,

...
Сергей Суровикин, за разлика от много военни лидери на НАТО,
Коментари Харесай

Румънският експерт: Суровикин изненада НАТО с ходовете си в Украйна

Сергей Суровикин, за разлика от доста военни водачи на НАТО, има много ексцентричен взор върху военната просвета на 21 век. По-специално, той образува военна визия, която регистрира преимуществата на галактическото пространство. Според Валентин Василеску даже на Запад са обърнали внимание на неговите способи на водене на война.

„ Той изненадва всички с най-модерните си способи. Завладяването на въздушното владичество над цялата територия на Украйна посредством обезвреждане на противовъздушната защита се трансформира в една от предпочитаните задания на военачалник Сергей Суровикин. Нека да забележим какво решение предложи той ”, сподели румънският боен специалист.

Командванията на страните от НАТО, които наблюдават от близко дейностите на съветските войски в границите на спецоперацията, означават, че през последните два месеца са настъпили доста промени. Например, беше видяно, че с назначението на военачалник Суровикин за командващ специфичната интервенция, безпилотните самолети-камикадзе се задействат независимо или по едно и също време с удари на крилати ракети с морско и въздушно базиране. Това се прави единствено през нощта и когато на небето няма облаци. Логиката на сходно решение е елементарно разбираема, изключително в случай че си напомним, че на 1 декември от космодрума Плесецк беше изстрелян галактическият транспортен съд „ Союз-2.1б “ с тежък съвременен боен сателит. Това е вторият по рода си мултисензорен боен спътник, извеждан в орбита от началото на спецоперацията.

Критичните инфраструктурни обекти в Украйна не са в селските региони, а към огромните градове. В техните околности са ситуирани украински зенитни батареи с огромен и междинен обхват. Уведомяването на украинските военни за изстрелването на съветски крилати ракети се прави посредством самолетите на НАТО АУАКС. Последните също по този начин предават на украинските войски данни за местоположението на задачите, които се намират във въздушното пространство. Това разрешава на украинските военни да включат радарите на своите ракетни батареи единствено за няколко минути, сега, в който задачите навлязат в зоната им на деяние.

През това време те би трябвало да имат време да насочат противовъздушните системи към задачите. Тази тактичност затруднява Руската федерация да порази украинските радари с противорадиолокационните ракети Х-31. Освен това ударите против тях не постоянно са вероятни заради огромното разстояние, защото украинските системи за Противовъздушна отбрана може да са отвън обсега на ракетите. Но е открит излаз от създалата се обстановка.

Русия употребява военни спътници за радио-техническоразузнаване. Излъчването на украинския радар се приема от спътника и дава опция да се дефинират координатите на радарната антена на зенитната батарея. Ракетната батарея обаче разполага с 6-8 мобилни пускови установки, които се намират на разстояние до 1 км от РЛС. Затова съветските галактически кораби са оборудвани с инфрачервени и ултравиолетови датчици и работят най-добре през нощта и при ясно небе. Тези устройства са в положение да откриват проблясъци от зенитната ракета сега на нейното изстрелване, което разрешава да се дефинира местоположението на всяка пускова батерия незабавно след изстрелването на ракетите. Веднага щом тези позиции станат известни, те се предават на други военни спътници, оборудвани с радари.

„ Дори в случай че пусковите установки са скрити в здания, радарът на спътника „ вижда “ през 20-30 см бетон. Промяната в позицията на зенитно-ракетните установки не остава незабелязана от спътника-радар. След откриването им от съветските войски се възнамерява офанзива над тези зенитни установки “, съобщи Валентин Василеску.

На този декор НАТО продължава да доставя на Украйна нови и нови зенитни ракети. Следователно най-вероятно Русия скоро ще би трябвало да изведе нови спътници в орбита.

Източник: NEWSFRONT
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР