Сергей Станишев трябва да води листата на БСП за евроизборите.

...
Сергей Станишев трябва да води листата на БСП за евроизборите.
Коментари Харесай

Пирински: Водач на листата за евровота трябва да е Станишев

Сергей Станишев би трябвало да води листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Така евродепутатът и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Пирински отговори на въпрос по време на изявление за " 24 часа ". " Защото Партията на европейските социалисти (на която Станишев е президент - б.р.) с всичките си условности е притежател на една социалноориентирана линия на развиване на Европейски Съюз. И във взаимоотношение и с по-левите, и със зелените в Европейския парламент може да се реализира добра политика. При това Станишев бе еднопосочно номиниран от конгреса на Българска социалистическа партия за президент на ПЕС ", разяснява Пирински.

Изданието напомня, че тази номинация е излъчена преди Станишев " да обтегне връзките си с Корнелия Нинова около Истанбулската спогодба ". Така е, отбелязва в отговор Пирински и акцентира, че от това кои ще бъдат претендентите, ще е ясно какви разбирания ще отразяват в Европейския парламент. " Право да ви кажа, от другите имена, които слушам, стартирам да се чудя дали има място за Българска социалистическа партия в тази листа?! Силно се стартират цивилен квоти, чуват се имена от други партии като АБВ ", означи Пирински.

" 24 часа " още веднъж слага въпроса за водачеството на листата, като показва две имена: Елена Йончева и Иво Христов. В отговор Пирински акцентира, че при всички случаи лидер би трябвало да е представител на Българска социалистическа партия и това за него би трябвало да е Сергей Станишев. " Не можем да си играем с сходни въпроси. Тук става дума за съществени политически поръчки и за отбрана на една позиция на Българска социалистическа партия в България без значение от тези конфликти по Истанбулската спогодба ", заключи по тематиката Георги Пирински.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР