Сергей Станишев настоя за национален план за приемането на България

...
Сергей Станишев настоя за национален план за приемането на България
Коментари Харесай

България в Еврозоната, настоява Станишев

Сергей Станишев настоя за народен проект за приемането на България в Еврозоната . Пред публицисти в Народното събрание той разяснява вчерашната тирада на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за положението на съюза.

Станишев бе безапелационен, че подобен проект е нужен и първа стъпка от него е депозирането на молба за участие в ERM-2 . По думите му ядрото на Европейски Съюз е еврозоната. Станишев съобщи, че България е доста по-подготвена от редица страни, тъй като страната ни е във Валутен ръб .

" Трябва да има народен проект за деяние , единна воля на Народното събрание, на държавно управление и съпротива, която би трябвало да бъде декларирана. Първата стъпка е молба за участие в ERM-2, което не значи участие в еврозоната , само че би трябвало да имаме стратегия за подготовка на България към този миг ", безапелационен бе водачът на ПЕС.

 Австрия скочи против напъна на Юнкер за приемането ни в еврозоната и Шенген
Австрия скочи против напъна на Юнкер за приемането ни в еврозоната и Шенген

Предупреди да не стане като с Гърция

Сергей Станишев настоя, че речта на Юнкер дава смела визия за развиване на Европейски Съюз и дава благоприятни условия и за България . Той открои двете основни послания - участието в Шенген и в Еврозоната . Станишев напомни, че от 2015-та година води акция против тази неправда и дискриминация против България, защото страната ни е изпълнила всички критерии за участие. " Тази воля на президента на комисията има значение . Трябва държавното управление на България да употребява опцията ", настоя Станишев. Относно еврозоната и оптимално бързото й разширение, Станишев акцентира, е този развой не може да бъде протакан. " Ако желаеме Европа мощна стопански и това е опция за България, която не би трябвало да бъде пропускана. Аз съм уверен, че с цел да не бъдем в периферията, би трябвало да сме в ядрото ".

 България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал Обновена
България и Румъния неотложно в Шенген, желае Юнкер пред Екологичен потенциал

Това е третото подред изказване на Юнкер " За положението на съюза "

Като добра вест Станишев посочи фактът, че в цялата визия на Юнкер няма място за Европа на няколко скорости. " Знаете в Европа има сили, които се стремят към Европа на няколко скорости, което ще разедини Европа , ще я направи по-фрагментирана, по-слаба, само че това не е визията на президента на Европейска комисия и дава отговор на българския народен интерес, тъй като ние би трябвало да бъдем в ядрото на интеграцията на Европейски Съюз ", разяснява той.

Лидерът на ПЕС настоя за обществена Европа. " Призовах комисията да създаде проект за деяние за обществена Европа . Основен инструмент за политика, в която да проличат ясно целите е бюджетът на Европейски Съюз ", уточни Станишев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР