Сергей Станишев и Мая Манолова се подготвят да влязат за

...
Сергей Станишев и Мая Манолова се подготвят да влязат за
Коментари Харесай

Ще изместят ли Станишев и Мая Манолова, Костя Копейкин?

Сергей Станишев и Мая Манолова се приготвят да влязат за следващ път в борбата за властта, само че този път като създадат опция на „ Възраждане “. Такъв модел щяла да бъде „ Български глас “, чието основаване към този момент бе оповестено от нея.

Учредяването на новата групировка ще се случи през декември. Тя ще „ прибере “ под крилото си цялостен куп изпаднали от огромната политика някогашни фрагменти на Българска социалистическа партия с ослепителен проруски уклон. Такива са Татяна Дончева, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Михаил Миков и други до неотдавна второстепенни дейци на западащата столетница. 

Социолози показват, че около създалата се драма с хартиените бюлетини, е доста евентуално Българска социалистическа партия да не успее да премине даже 4-те % за влизане в Народно събрание на изборите, за които Румен Радев разгласи, че ще бъдат през март. От това ще се възползват с цялостна мощ алените люспи. Към идеолозите на новото обединяване се чака да се причисли и някогашния водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев. Все отново сега присъединяване му е в сянка.

Прави усещане, че до момента в който Станишев се подвизаваше в Брюксел, отпред на ПЕС, избягваше да разяснява политическите събития у нас. От няколко седмици насам обаче той внезапно промени държанието си, а това съответствува с отхвърли да се кандидатира за нов мандат. Запознати обаче настояват, че не той се е отказал, а е бил внимателно прокуден поради проруските позиции за войната в Украйна на Българска социалистическа партия, каквито останалите леви партии в Европейски Съюз нямат.

По всичко проличава, че Манолова и Станишев са запретнали ръкави да основат опция на „ Възраждане “. Припомняме, че тя даже се включи в основаването на комитета за отбрана на българския лев, който ще прави референдум за еврото. Председател на въпросния комитет е доцент Григор Сарийски от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките.

Още на първата колекция на антиевро комитета обаче стартира люта препирня кой да води дружината евразийци. Разбира се Копейкин незабавно се опита да овладее ситуацията, само че сътрудниците му почитатели на Путин, не желаят да е в миманса.

Манолова не крие упоритостите си да се трансформира в най-яркият спътник на Кремъл в България и да измести Копейкин от сърцата на гласоподавателите. От няколко дни тя към този момент събира подписи против износа на оръжия за Украйна и за договаряния за мир. В този комитет са Анна Заркова, Нешка Робева, доктор Цветеслава Гълъбова и Леона Асланова.

Очевидно борбата за великодушното спонсорство на Москва ще е доста люта, а и Манолова, която от много време е отвън Народното събрание ще драпа със зъби и нокти да се върне назад. 
Големият въпрос обаче е на кого ще заложат Кремъл, поради обстоятелството, че Костадинов се радва на добър рейтинг измежду гласоподавателите русофили. 

Освен това Мая Манолова оставя леко открехната врата и към гнилия Запад. Вторият й брачен партньор Ангел Найденов обикаля малките екрани в качеството си на някогашен боен министър и пази решението на Народно събрание да дадем оръжие на Украйна, която е жертва на съветските нашественици. 

Какво пък, император Веспасиан го е споделил още при започване на новата епоха „ Парите не миришат! “. Важно е Манолова и Станишев да не изпускат кокала.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР