Сергей Станишев е потенциална номинация на социалистите за евровота през

...
Сергей Станишев е потенциална номинация на социалистите за евровота през
Коментари Харесай

Жаблянов: Станишев е потенциална номинация на социалистите за евровота

Сергей Станишев е евентуална номинация на социалистите за евровота през май. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов в ефира на „ Събуди се” по Нова телевизия..

„ Председателят на ПЕС по какъв начин може да не стои като евентуална номинация? Има най-малко 20-30 или 50 евентуални номинации в Българска социалистическа партия, тъй че е обикновено президентът на ПЕС да бъде номинация. Не виждам никаква конспирация в това”, сподели той и добави, че през днешния ден на пленума няма да бъде разискван въпросът с номинациите, защото към момента не е почнала процедурата.

Жаблянов съобщи, че не знае Елена Йончева и Деница Златева да се кандидатирали публично за Европейския парламент.

Депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че на днешния пленум на партията ще бъдат разисквани два документа. Единият е платформата за явяване на Българска социалистическа партия на изборите за Европейски парламент, а другият - визията.

„ Това, което вълнува българските жители и България е в каква Европа ще живеем в идващите години, може би десетилетия. Очевидно е, че тази Европа, в която влязохме и това устройство на Европейски Съюз, е изчерпано значително като опция за развиване на Съюза. Появиха се остри несъгласия сред страните членки. Българска социалистическа партия предлага една платформа, в която сме подчертали върху значими въпроси – острата обществена неправда, неравенството, унищожаването на доста места на европейската междинна класа, обедняването на европейските граждани”, сподели депутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР