Сергей Собянин не споменава за пуча, но имало верификационни дейности.

...
Сергей Собянин не споменава за пуча, но имало верификационни дейности.
Коментари Харесай

Кметът: Москва не е затворена, но може да има проблеми с придвижването

Сергей Собянин не загатва за пуча, само че имало " верификационни действия ". Руските военни окуражават народа със известия за победи над дронове

В Москва няма ограничавания за влизане и излизане от града, заяви кметът на съветската столица Сергей Собянин в изказване, публикувано в неговия формален канал " Телеграм ", съобщи ТАСС.

" Излизат редица информации, че придвижването в посока отвън града, както и в него, е прекратено. Това не дава отговор на действителността. Във връзка със засилените ограничения по осъществяване на верификационни действия е допустимо да зародят усложнения с придвижването на транспортните средства. Няма никакви наложени ограничавания обаче за влизане и излизане от Москва ", съобщи градоначалникът.

Освен това Собянин помоли московчани да се доверяват единствено на публични източници на информация. " Призовавам ви да продължите да пазите успокоение – в името на нашето единение и публичната консолидация ", добави Собянин.

Междувременно московският департамент по превоза заяви, че временно се прекратява придвижването по река Москва, а работата на кейовете е лимитирана.

Както заяви " 24 часа " по-рано през днешния ден, в цяла Русия има ексклузивен режим след опасността от пуч и напредването на частната войска " Вагнер " към Москва.

След публични изказвания за ограниченията в този момент държавните, губернски и градски управляващи се стремят да внасят утешение.

Властите в Краснодар обявиха, че не се възнамерява затваряне на Кримския мост. Движението по него сред Кубан и Крим продължава да се прави в естествен режим, прецизират от държавното ръководство на пътищата.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев сподели, че ситуацията в района не изисква въвеждането на спомагателни ограничаващи ограничения. " Ситуацията се намира под цялостен надзор ", написа той в " Телеграм ".

Руските сили за сигурност пък окуражават със известия за военни триумфи.Руските сили за противовъздушна защита през последните 24 часа са свалили 24 украински дрона, съобщи, представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.

" Средствата за противовъздушна защита през нощта са унищожили 24 украински дрона в регионите на Зайцево, Артьомовск, Новобахмутовка, Володино, Яковлевка, Соледар, Белогоровка в Донецката национална република, Кремена в Луганската национална република, Уляновка на Херсонска област, Шевченково и Мирное на Запорожка област ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР