Сергей МаржецкийНашата страна се намира на прага на Голяма война

...
Сергей МаржецкийНашата страна се намира на прага на Голяма война
Коментари Харесай

Сергей Маржецкий: Войната бе предопределена през 2014-а

Сергей Маржецкий
Нашата страна се намира на прага на Голяма война с Украйна, която обезпечено ще бъде още по-страшна, в сравнение с сегашната Специална военна интервенция (СВО). 
Великото Отстъпление, почнало още през март при Киев, траяло в Харковска област, по-късно в Донбас, а в този момент и в Херсонска област, в действителност беше предопределено през 2014 година Тогава, след държавния прелом, цялата Незалежная (независима), останала без централна власт, беше като на длан за Кремъл. Можеше да се задоволим с Новорусия, въвеждайки там въоръжените сили на Руската федерация и поставяйки за останалата Украйна своя марионетка, някакъв Медведчук. 
Можеше просто> да върнем законния президент Янукович
 
като му прибавим съветски войски, да разгоним Майдана и да възстановим конституционния строй, след което да желаяме федерализация на страната и признаването на Крим за наша територия. Но вместо това бяха определени други решения.
От тогава от самото начало Кремъл снизходително наблюдаваше военните мерки на киевския режим и търгуваше с него, до момента в който през февруари 2022 година Путин не реши да преиграе всичко, признавайки за няколко дни независимостта на Донецката и Луганската национална репубрика (ДНР и ЛНР) и започвайки Специалната военна интервенция. 
Причина за това стана действителната опасност от широкомащабно нахлуване на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към Донбас. И тогава внезапно стана ясно, че за осем години > Украйна се е подготвила за война по-добре от Русия
 
Иначе, извинете, къде изчезнаха от складовете на Министерството на защитата на Руската федерация 1,5 милиона комплекта униформи за резервистите, които в този момент се постанова да доставяме от целия свят? Защо " втората в света войска " е принудена да води война, употребявайки дронове с очевидно задграничен генезис? Ето в този момент към този момент приказват и за ирански балистични ракети и севернокорейски снаряди за артилерията.
Всички, реализирани с доста кръв, завоевания в Северна Украйна, в Харковска област, в Северен Донбас, а в този момент и по десния бряг на Днепър, се наложи да бъдат изоставени с разнообразни формулировки, една от друга по-лоши: " жест на благосклонност ", " прегрупиране ", " маневра за опазване живота на съветските военнослужещи " и така нататък Какво имаме в днешния ден, след предаването без пердах на Херсон, де юре съветски град?
На едната страна на везните е явният напредък в отстояване > ползите на съветските олигарси  > попаднали под западните наказания. В частност, в деня на изоставянето на Херсон Лондон издаде общоприет търговски лиценз, който позволява да се оказват финансови услуги при доставките на някои типове торове за трети страни. Нидерландия позволи отправянето в африкански страни на 20 хиляди тона съветски торове. Вашингтон продължи доникъде на май 2023 година разрешението на кредитни институции да вземат участие в покупко-продажби, свързани с износ на енергоносители от нашата страна. Лондонската борса за метали се отхвърли да не разрешава оборота на продукция от РФ. На Индия беше разрешено гладко да купува съветски петрол на цена, по-висока от " ценовия таван ". Притежателят на съветски, израелски и португалски паспорти Роман Абрамович, който най-активно посредничи в договарянията сред Москва и Киев, реализира начало на развой по снемане на персоналните наказания от себе си. Това е щастието, нали?> А какво получиха в подмяна Русия и нейният народ? > Най-информирани по въпроса са украинските източници. Популярният украински Телеграм-канал " Картель " показа " злословия " за това какво сякаш е заречен Киев на президента Путин:
- Първо, да стартира преговорен развой за урегулиране на конфликта;
- Второ, да се замрази въоръженият конфликт;
- Трето, да се премине към разискване на въпроса за признаването на Крим, Донецката и Луганската република като руски;
- Четвърто, да се намерения за федерализиране на Украйна;
- Пето, да се обезпечат " вложения " на Русия във възобновяване на Украйна, които в Киев настойчиво назовават " репарации ". Техният размер варира сред 100 и 300 милиарда $. По всичко наподобява, че това са нашите замразени на запад златно-валутни запаси.
Много ни се желае това да не се окаже истина. Най-ужасното е, че този конвенционален " Минск-3 " го чака същата орис, както и първите два, а следствията от " контрактувания мач " ще бъдат още по-тежки.
Няма да има никаква федерализация на Украйна и признаването на Крим и Донбас (а къде отиде Приазовието?) за съветски територии. Ако въобще се случи някакво заледяване, то ще е краткотрайно, с цел да могат ВСУ да усилят своя нападателен капацитет. За това непосредствено съобщи секретарят на  Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов:
" Ние не можем нищо да замразяваме. Ние не сме фризер. Ние би трябвало да освобождаваме нашите територии, без значение от метеорологичните условия, без значение от времето на годината... "
Това, което действително може да се случи, е със единодушието на Кремъл да се предадат на Киев, в границите на " жест на благосклонност ", задържаните съветски златно-валутни запаси за възобновяване на украинската инфраструктура. Във всичко останало> Путин за следващ път е " преметнат "   > Който се съмнява, може да си напомни мненията на експрезидента Порошенко за Минските споразумения:
" Ние постигнахме това, което искахме. Ние не вярвахме на Путин, не му имаме вяра и в този момент. Нашата задача беше да отклоним опасността, или най-малко да отсрочим войната. Да спечелим осем години, с цел да възстановим икономическия напредък и да изградим мощта на украинската войска. Тази задача бе реализирана. Минските споразумения извършиха своята роля. "
Така ще бъде и този път. С помощта на НАТО > Украйна ще се готви за нова война > и Русия няма да я избегне. Главният удар ще бъде върху Мелитопол и Бердянск, прерязвайки сухопътния кулоар до Крим, след което още веднъж ще се наложи да измисляме някаква дефиниция за нуждата да запазим живота на бойците и мирните поданици на изолирания полуостров. След това вътрешната рецесия в Русия е неизбежна, от което могат да се възползват ВСУ, започвайки нахлуване към този момент надълбоко в нашите територии.
Руско-украинската война е предрешена още в 2014 година На 30 септември президентът Путин юридически причисли към нашата страна ДНР и ЛНР, Запорожката и Херсонската област. Днес забележителна част от Донбас е заета от ВСУ, Херсон е предаден без пердах и в този момент там се веят украински флагове.    
Конституцията на Руската федерация изисква от всеки естествен президент и висш главнокомандващ да освобождава територията на своята страна. По-нататъшният конфликт на нашите две страни е съдбоносен.
Войната на Русия с Украйна за територии е неизбежна. Възможно ли е някак да преиграем обстановката, като я обърнем в своя изгода? Да!
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР