Сергей Лавров Руският външен министър Сергей Лавров заяви в понеделник,

...
Сергей Лавров Руският външен министър Сергей Лавров заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Русия иска запазване на иранската ядрена сделка в сегашния й вид


Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в понеделник, че Москва ще работи за опазване на иранската нуклеарна договорка в настоящия й вид, макар заканите на Съединени американски щати да се изтеглят от нея, съобщи Ройтерс.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи предходната седмица, че ще удължи замразяването на глобите против Иран за финален път, с цел да даде на Вашингтон и европейските му съдружници късмет да поправят " ужасните недостатъци " на иранското нуклеарно съглашение от 2015 година посредством в допълнение съглашение.

Русия няма да поддържа предлаганите от Съединени американски щати промени в Съвместния изчерпателен проект за дейности (СВПД) за иранската нуклеарна стратегия, подписан през 2015 година във Виена, съобщи Лавров, представен от ТАСС. Той предизвести, че възможни промени биха били неприемливи за Техеран и че при положение на отдръпване на Съединени американски щати от съглашението Иран няма да се счита за привързан с никакви отговорности по СВПД.

На конференция в Москва за резултатите от активността на съветската дипломация през 2017 година Лавров сподели, че е страната му е подготвена да поддържа директни договаряния сред страните, забъркани в севернокорейската ракетна рецесия.

Той изрази предпочитание и за нормализиране на обстановката в израелско-палестинските връзки. " Близкоизточните проблеми съществено се изострят от нерешения палестински въпрос ", сподели Лавров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР