Сергей Лавров, който ръководи руското външно министерство от 2004 г.,

...
Сергей Лавров, който ръководи руското външно министерство от 2004 г.,
Коментари Харесай

Човекът, който най-дълго е бил министър на външните работи на Русия

Сергей Лавров, който управлява съветското външно министерство от 2004 година, остава в новото държавно управление и ще продължи да работи като външен министър. Това стана известно след оповестяването на персоналния състав на кабинета на министър-председателя Михаил Мишустин. Лавров, който ще навърши 70 години през март, ръководи външното министерство най-дълго в историята на модерна Русия и е един от най-дългогодишните министри в държавното управление като цяло. В неговото време се случи невиждано доближаване сред Москва и Запада и също толкоз невижданата рецесия сред тях, написа съветският вестник “Коммерсантъ”, представен от аг. " Фокус ".

Фактът, че Сергей Лавров резервира поста на министър на външните работи, който той заема съвсем 15 години, стана прочут на 21 януари след оповестяването на личния състав на новото държавно управление. Няма подозрение, че 69-годишният Лавров (на 21 март той ще навърши 70 години) е решенo да бъде оставен от президента Владимир Путин: президентът назначава и освобождава федералните министри.

Сергей Лавров е един от дългогодишните министри в съветското държавно управление. Той става министър на 9 март 2004 година и се реалокира на тази позиция от позицията на непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации, където работи 10 години - от 1994 година Още в Ню Йорк, Сергей Лавров завоюва известност на посланик от най-висока класа. Тогава той построи отлични връзки с пресата: постоянно с ненаситност обръщаше внимание на публицистите, постоянно даваше конференции и организираше брифинги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР