Сергей Бубновски е доктор на медицинските науки, автор на много

...
Сергей Бубновски е доктор на медицинските науки, автор на много
Коментари Харесай

Бъди здрав без лекарства: 17 здравни правила на д-р Бубновски

Сергей Бубновски е лекар на медицинските науки, създател на доста книги и просто неповторим човек. Претърпял случай в младежките си години, той се излиза от него с увреждания. Нито лекарите, нито медикаментите помогнали. Но Сергей съумял да се върне към естествения живот, употребявайки личните си физически запаси. Създава собствен личен способ за лекуване на пострадвания на гръбначния дирек и ставите, наименуван кинезитерапия. Тази неповторима система подвига на крайник даже тежко заболели пациенти.
17 здравни правила от Сергей Бубновски
1. Не разчитайте на медикаменти. Използвайте тялото си и неговите запаси за битка с заболяването.
2. Нито един човек на планетата към момента не е оздравял от високо кръвно налягане. Всичко, което лекарите би трябвало да предложат, е хапче, което облекчава признаците, по-късно друго и по-късно друго. Ставате „ пристрастени “ към медикаменти, които даже не лекуват заболяването.
3. Ако усетите изтръпване в региона на сърцето, отивате в аптеката за медикаменти. Пиейки хапчета, вие в реалност вие единствено изостряте казуса, тъй като болката в гърдите не е повода за неразположението на организма, а неговото разследване.
4. Никой в никакъв случай не е излизал здрав от болничното заведение. Оцелели - да, здрави - не.
5. Правете утринни извършения. Задължително: лицеви опори и клекове.
6. Ако клякате вярно (с прав гръб), тогава ще се отървете от доста проблеми, свързани с гръбначния дирек, ставите и връзките.

7. Тези, които са над 40-те, са изправени пред обстоятелството, че лекарите приписват всички болести на възрастта. И тогава се изписват хапчетата. Тогава човек схваща, че може да бъде оздравял благодарение на личните си запаси, като придвижване и дишане.
 Как да подобрите мозъчната функционалност бързо и ефикасно Как да подобрите мозъчната функционалност бързо и ефикасно
Ноотропите са медикаменти за стимулиране на умствената активност. Но дали са толкоз ефикасни, колкото бихме желали? Невролозите оферират...
8. Общоприето е, че лежешком в леглото, болният човек ще се възвърне, а в придвижване ще се разболее. Но без да вършим нищо, няма да помогнем на тялото да победи заболяването.
9. Да усещаш тялото си, мускулите си, като правиш гимнастика, откакто престанеш да бъдеш неработоспособен, е наслаждение.
10. По време на припадък на остра болежка прилагаме студени компреси за увеличаване на кръвообращението и облекчение на отока. Болката постоянно е съпроводена от отичане, струпване на течности. Затова би трябвало да вършиме извършения - да изпомпвате тази течност от ставите.
11. Ангина пекторис поражда при инфектиране на вътрешната част на съда. Тогава имаме болежка в гърдите. Лягаме си с шепа хапчета, вместо да вършим физически извършения, които могат да заздравят този съд.
12. Всеки би трябвало да стигне до извода, че правенето на утринни извършения е налично същинско благополучие. Защото в този миг ние ставаме по-здрави и по-млади, а старостта отстъпва, защото клетките на тялото се заменят с нови.
 5 неща, които потвърждават, че си коства да пиете по кафе 5 неща, които потвърждават, че си коства да пиете по кафе
Всеки ден милиони хора по целия свят стартират деня си с чаша кафе. Ако сте измежду тях, тези 5 обстоятелството за обичаната ви кофеинова напитка ще ви...
13. Бубновски утвърди класическо трио за здраве: извършения за пресата, клекове, лицеви опори. Тези извършения му оказват помощ да поддържа тялото си крепко и мощно.
14. Чудесна концепция е да започнете сутринта си със студена баня. Не лишава доста време - просто се потопете самоуверено в студена вода за 5 секунди. Този обред може да бъде сменен със леден душ, само че резултатът ще бъде по-малък.
15. Бубновски съумя да научи тайната на дълголетието и здравето на Борис Ефимов, художник, живял 108 години. Борис признал, че прави 450 клека всекидневно. Удивителният резултат от това упражнение се дължи на ускоряването на кръвообращението, което циркулира в цялото тяло и стартира възобновяване на клетките.
16. Клякането също би трябвало да е вярно: по време на упражнението гърбът би трябвало да е изправен. Спазвайте следния принцип: клекнете 10 пъти - пийте малко вода, още 10 пъти - отпийте още веднъж. Така скоро ще забравите за доста проблеми в тялото си. Това упражнение е изключително уместно за тези, които работят седнали.
17. Създайте си табиет: работете час - направете 30 клека.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР