Сергей Белусов © Цветелина Белутова Още по темата Nasekomo е

...
Сергей Белусов © Цветелина Белутова Още по темата Nasekomo е
Коментари Харесай

Софтуерната компания Acronis купува българската "Т-Софт", за да атакува европейския пазар

Сергей Белусов

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Nasekomo е българският победител в надпреварата Chivas Venture

Компанията ще се състезава на интернационалния край в Амстердам
13 яну 2018
Най-големите компании за програмен продукт: Все по-силно българско наличие

Технологичните сдружения леко забавят растежа на приходите си. Сега той е 14%, а година по-рано е бил 23%
15 авг 2017 Основаната в Сингапур софтуерна компания Acronis придобива българската компания " Т-Софт ", която ще смени името си на " Акронис България ", оповестиха от офиса на Acronis. Чрез българското сдружение новият притежател възнамерява да разшири дейностите си в Европа, като инженерният екип на компанията ще доближи 300 души.

Инвестиции за 50 млн. $
Acronis възнамерява да влага общо 50 млн. $ през идващите три години. Компанията работи главно в региона на киберзащитата и хибридните облачни услуги, до момента в който българската " Т–Софт " предлага необятно портфолио от услуги в областта на тестване на програмен продукт.

Двете компании имат общ бизнес дружно от 2012 година, когато " Т-Софт " стартира да създава програмен продукт дружно с Acronis. " Гордеем се с това, че се причисляваме към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации за компютърна сигурност ", разяснява в формалното изказване Пламен Тошев, управляваш шеф и доскорошен едноличен притежател на капитала на " Т-Софт ".

Сделката към този момент е вписана и в Търговския указател, като покупател е записаното в Швейцария сдружение Acronis AG. Приходите на " Т-Софт " за 2017 година доближиха 1.74 млн. лева при облага от 338 хиляди лева, а чиновниците й са към 20.

Ключов център
Acronis вижда придобиването на " Т-Софт " като опция за създаване на основен европейски развоен център, който ще се концентрира напълно върху компютърна сигурност. Продуктите, които ще се създават в София ще бъдат ориентирани към отбрана на данни. Според прессъобщението от компанията, има проекти и за основаване на екипи в България, които да се занимават с уеб технологии. Компанията към този момент нае нов офис в София в " Сан Стефано плаза " против Българска национална телевизия и стартира търсенето на IT експерти - сега има шест отворени позиции в един от порталите за търсене на работа. Пред " Капитал " създателят на Acronis Сергей Белоусов не криеше упоритостите си компанията му да има един от най-големите екипи от разработчици в България. За задачата Acronis възнамерява да партнира с локални университети и да предлага лични образования.

Acronis е учредена от Белоусов в Сингапур през 2003 година, а през 2008 година е записана в Швейцария. Продуктите й се продават в над 150 страни, а решенията й за киберсигурност се употребяват от към 5 млн. души и 500 хиляди компании по света. Самият Белоусов е жител на Сингапур, само че е роден в Ленинград и приключва " Информатика " в Московския физико-технически институт. Той е и рисков вложител в започващи компании.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР