Серджо Маркионе Още по темата Серджо Маркионе оглавява и Ferrari

...
Серджо Маркионе Още по темата Серджо Маркионе оглавява и Ferrari
Коментари Харесай

Серджо Маркионе ще се оттегли от управлението на Fiat Chrysler през 2019 г.

Серджо Маркионе

Още по тематиката
Серджо Маркионе оглавява и Ferrari

Главният изпълнителен шеф на Fiat Chrysler ще поеме и управлението на производителя на първокласни коли, на който досега беше ръководител
3 май 2016
Шефът на Fiat приканва за консолидация в автомобилната промишленост

Според Серджо Маркионе секторът би трябвало да се излекува от пристрастеността си към капитала
3 май 2015
Новогодишният подарък на Серджо Маркионе

След пет години старания мениджърът на Fiat и Chrysler най-сетне съумя да слее двете компании
5 яну 2014 Дългогодишният основен изпълнителен шеф на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Серджо Маркионе удостовери в понеделник, че през идната година ще се отдръпна от поста, предава Fortune. Италианецът, който управлява автомобилния тръст от 2009 година, е един от най-опитните мениджъри в бранша. Съобщението му беше направено по време на откриването на Северноамериканския интернационален автосалон в Детройт.

През юни италианско-американската компания ще показа бизнес проект, който ще обгръща интервала до 2022 година, след което ще заяви и името на бъдещия правоприемник на Маркионе. Освен новината за идното си отдръпване мениджърът разгласи още, че управлението на Fiat Chrysler Automobiles няма желание да разделя бизнесите на компанията или да продава обособени марки на китайски или други вложители, които демонстрират интерес.

По думите му групата разчита на марката Jeep да помогне за удвояването на чистите й облаги в бъдеще, отбелязва Reuters. В портфолиото на FCA влизат още първокласните коли Maserati, спортните Alfa Romeo и компактните Fiat. Заради известността на марката Jeep, от която компанията си слага за цел да продаде 2 млн. автомобила тази година, се появиха клюки, че тя може да бъде обособена в настрана сдружение – както стана с производителя на земеделска техника CNH Industrial и с именитите спортни коли Ferrari – или пък да бъде продадена, напомня Reuters.

Спекулациите сочат китайската Guangzhou Automobile Group (GAG) като евентуален претендент за придобиване на част от бизнеса на FCA. Маркионе обаче уточни в понеделник, че въпреки и GAG да е партнирала на италианско-американската компания за продажбите на Jeep в Китай, а самата FCA от своя страна да договаря с азиатския производител по отношение на оказването на помощ за навлизането му на пазара в Съединени американски щати, " никое от тези неща не е предопределено да повлияе върху независимостта на FCA ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР