Сердика спортни имоти ЕАД внесе яснота докъде е стигнала съвместната

...
Сердика спортни имоти ЕАД внесе яснота докъде е стигнала съвместната
Коментари Харесай

Държавата разясни какво става с общото й дружество с ЦСКА-София, има масови откази

" Сердика спортни парцели " ЕАД внесе изясненост до каква степен е стигнала взаимната им активност с ЦСКА-София. От държавното сдружение са безапелационни, че забавянето на основаването на " Спортни парцели Българска войска " сред двете страни се дължи на всеобщ отвод на движимости лица да изготвят умозаключение за оценка на стадион " Българска войска ".

Ето какво е формалното мнение на " Сердика спортни парцели ":

Пада последната спънка за учредяването на новото сдружение за стадиона на ПФК ЦСКА-София ЕАД

Във връзка с големия публичен интерес и многочислени запитвания от страна на почитатели и медии по отношение на стадия по основаване на взаимно сдружение сред ПФК ЦСКА-София ЕАД и държавното сдружение " Сердика спортни имоти” ЕАД предоставяме следната информация:

До края на март би трябвало да бъде направена оценката на парцелите по отношение на учредяването на новото сдружение “Спортни парцели Българска армия”, в сходство с решението на Министерски съвет от 23.10.2019 година Забавянето не се дължи на несъгласия сред държавната компания “Сердика спортни имоти” ЕАД и ПФК ЦСКА-София. За да се спазят условията на закона трябваше да бъде осъществена самостоятелна оценка на апортната вноска от страна на страната, която е в компетенцията на Агенцията по вписванията.

На 26.11.2019г. " Сердика спортни имоти” ЕАД, посредством уеб страницата на Агенция по вписванията подаде заявление по електронен път за назначение на движимости лица, които да изготвят умозаключение за оценка на непарична вноска в капитала на “Спортни парцели Българска армия” – новоучредяващо се сдружение.

Своевременно Агенция по вписванията издаде Акт за назначение на движимости лица. Назначените в началото движимости лица отхвърлиха да одобряват правенето на експертизата. Последваха още няколко други актове за назначение на движимости лица, само че те също отхвърлиха.

На 17.02.2020г. беше публикуван следващият Акт за назначение на движимости лица, които този път одобриха да извършат правенето на заключението за размера на непаричната вноска, която “Сердика спортни имоти” ЕАД ще направи в качеството си на акционер в “Спортни парцели Българска армия”. Те желаеха от Агенция по вписванията увеличение на избраното им заплащане, а през днешния ден, 10.03.2020г. “Сердика спортни имоти” ЕАД заплати желаното заплащане от движимостите лица, след което чакаме правене на оценката в границите на законовия период, като уверенията на специалистите са, че това ще стане до края на сегашния месец. Между държавната компания и ПФК ЦСКА-София ЕАД не съществуват никакви разминавания на позициите и всичко се прави оптимално бързо, с цел да се учреди новото сдружение “Спортни парцели Българска армия”.

„ СЕРДИКА СПОРТНИ ИМОТИ “ ЕАД
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР