Септемврийското издание на доклада за икономическите перспективи пред страните от

...
Септемврийското издание на доклада за икономическите перспективи пред страните от
Коментари Харесай

KBC Group: Състоянието на българската икономика не е толкова розово, колкото изглежда

Септемврийското издание на отчета за икономическите вероятности пред страните от Европейския съюз, издаван от KBC Group, която у нас има Обединена българска банка, показва, че въпреки през второто тримесечие на 2019 година стопанството на България да е повишено с 3,5% на годишна основа, като по този метод се резервира позитивния ритъм на напредък, спрямо предходните три месеца темпът на повишаване се забавя с 0,4 процентни пункта до 0,8%. " Това е индикация, че картината до края на годината не е толкоз розова, колкото наподобява ", показват анализаторите от институцията. Все отново съгласно тях през 2019 година брутният вътрешен артикул на България ще нарасне с 0,1 процентен пункт по отношение на година по-рано до 3,2%, след което ще спадне също с толкоз през 2020 година
 Забавянето на автомобилното произвеждане в Германия ще
Забавянето на автомобилното произвеждане в Германия ще " изпрати " ли рецесия в Източна Европа?

Регионът на ЦИЕ е вторият най-съществен за бранша след стопанска система номер 1 на континента

В разбора обръщат внимание на понижаването на капиталовата интензивност у нас, което, за разлика от страни като Полша и Унгария, в които се следи мощен прилив на европейски дотации, не е положителен знак. Все отново от KBC регистрират, че в страната мощното ползване ще е задоволителен фактор за задържане на стопанската система от " доста изстудяване ", в случай че тя не бъде наранена от доста интернационално събитие, каквото може да бъде Брекзит.

Отчетена е обаче и финансовата политика на държавното управление, като се показва, че въпреки в годините след 2016 година страната да е била на остатък, през актуалната година тази наклонност не просто ще се обърне, само че и дефицитът по всяка възможност ще е доста по-висок от предстоящото. Причините за това са покупката на изтребителите F-16 и увеличените разноски за инфраструктура и опазване на здравето, които ще доведат до недостиг от 2% вместо плануваните от държавното управление 0,5%. " Първо, въпреки всичко чакаме тези ограничения да са еднократни и да не намалят прогнозата за икономическия напредък за 2020 година Второ, поради историята на добре показване на бюджета и като цяло ниското ниво на задлъжнялост на държавното управление (19% дълг към брутен вътрешен продукт), имаме вяра, че управляващите имат способността да финансират тези ограничения, без да заплашват фискалната непоклатимост ", написа в документа.
 Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Брекзит без договорка ще докара до криза
Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Брекзит без договорка ще докара до криза

" Брекзит на процедура е неосъществим ", разяснява също и най-богатият бизнесмен в Япония Тадаши Янай

Интересна е прогнозата за динамичността на лихвения % по 10-годишните държавни скъпи бумаги на България, които съгласно KBC ще реализиран отрицателна рентабилност през третото тримесечие на тази година. Очакванията на финансовата институция са, че до края на интервала те ще паднат до рента от -0,10% по отношение на актуалното си ниво от 0,43%, като тя ще се задържи без смяна най-малко до края на годината, преди да доближи 0% през първите три месеца на 2020 година

Ако Брекзит докара до 50% спад на вноса на европейски артикули във Англия, България ще е една от най-слабо засегнатите страни, считат анализаторите. Износът на страната ще спадне с едвам 0,27% при този сюжет, който обаче ще се отрази изключително тежко на Ирландия. Освен нас, още по-слабо наранени ще са Гърция (0,14% спад) и Финландия (0,2% спад).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР