Септемврийският афиш на Ла Скала изкачи на сцената една по-малко

...
Септемврийският афиш на Ла Скала изкачи на сцената една по-малко
Коментари Харесай

Успешна премиера на Тамерлан“ в Миланската Скала

Септемврийският плакат на Ла Скала изкачи на сцената една по-малко представяна и позната на миланската аудитория опера - “Тамерлан ” на Хендел.

С премиера преди 293 година в King’s Theatre в Лондон, операта в три дейности, основана от композитора единствено за 20 дни, изцяло оправда упованията на присъстващите в Миланската Скала. Имахме удоволствието да проследим мощното диригентство на считания за един от най-хубавите интерпретатори на барокова музика - Diego Fasolis. Швейцарският маестро получи заслужени овации за своето брилянтно диригентство. Режисурата и сценографията означиха дебюта в Ла Скала на Davide Livermore, който ловко ни придвижи в 1917 година Удиви ни влакът на сцената - имобилен, само че над него небето се движеше в противоположна посока, както и бойците, и имахме чувството, че влакът настина лети по линията! Искрено скърбя, че съм известен единствено отвън границите на Родината. Италия постоянно не помни своите създатели, споделя италианският режисьор и шеф на  Palau de les Arts Reina Sofia във Валенсия Livermore. Овациите бяха и за превъзходните костюми на Mariana Fracasso.

В ролята на Тамерлан бе американският реализатор на барокова музика Bejun Mehta. Израснал в семейство на артисти и музиканти и непосредствен родственик на световноизвестния диригент Zubin Mehta, приключилият немска литература в Yale University контратенор ни покори с точност в осъществяването и получи високата оценка на аудитория и медии за своя дебют на миланска сцена. Бурни овации за обичания испански тенор, баритон и диригент Placido Domingo в ролята на Баязид. Контратенорът от Аржентина Franco Fagioli също получи утвърждението на присъстващите за своята превъзходна изява в ролята на Андронико. След присъединяване си в “Сватбата на Фигаро ”, в Ла Скала се завърна френският гений Marianne Crebassa. Силно театрално наличие отличи изявата на мецосопранa в ролята на Ирене. Внушителна бе и изявата на Maria Grazia Schiavo, която бе Астерия. Останахме очаровани от осъществяването на Christian Senn, в ролята на Леоне. Завършил биология и траял образованието си,този път музикално, в Академията за млади реализатори на Миланската Скала, извънредно цененият за своя бароков репертоар чилийски баритон ни покори със своето брилянтно осъществяване. Няколкоминутните овации след края на спектакъла и крясъци Браво потвърдиха триумфа на новата режисура на Ла Скала и нейния звезден състав!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР