Септември по традиция е най-наситеният откъм културни събития месец в

...
Септември по традиция е най-наситеният откъм културни събития месец в
Коментари Харесай

3 изложби, които да посетим в Пловдив през септември

Септември по традиция е най-наситеният откъм културни събития месец в, а в годината, в която градът е Европейска столица на културата, среща под тепетата си дават международни звезди и български създатели.

„ Поетикa на облика “

Националните есенни изложения са едно от първите събития на Есенен салон на изкуствата в Пловдив, част културния календар на града -  конгрес за модерно българско изкуство, предоставящ опция за артистична креативна изява отвън галерийните или музейните пространства, където публиката всекидневно се среща с образното.

Изложбените пространства на Балабановата къща, къща Хиндлиян и къща Мексиканско изкуство в Старинен Пловдив ще заживеят с творбите на девет създатели, които са работили по тематиката „ Поетикa на облика “. В Балабановата къща е показано творчеството на Динко Стоев – живопис, Димитър Воденичаров – акварел, Стоян Куцев – живопис и Кристина Вътова – графика. В къща Хиндлиян срещаме българи, които от години творят в Германия – Зара Александрова и Зоран Георгиев. Те показват рисунка, обект и апаратура. В двора се намира работа на Николета Иванова, която съставлява интерпретация, обвързвана с река Марица. В къща Мексиканскоизкуство ще се показват Иглена Русева с снимка и Надя Текнеджиева с необикновени творби от керамика. Творбите им ще можем да разгледаме в красивите къщи на архитектурния резерват до 30 септември.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР