Сепсис е вероятната причина, която вертояно е довела до смъртта

...
Сепсис е вероятната причина, която вертояно е довела до смъртта
Коментари Харесай

Инфекция вероятно причинила смъртта на 3-годишното дете от София

Сепсис е евентуалната причина, която вертояно е довела до гибелта на 3-годишното дете , за което по-рано през днешния ден стана ясно, че е умряло в " Пирогов " ден по-рано, заяви " 24 часа " .

По този мотив здравният министър Кирил Ананиев подреди инспекция в 3 лечебни заведения - " Пирогов ", университетската " Лозенец " и профилираната детска болница " Проф. Иван Митев ".

Причината е, че момченцето е минало и през трите преди да почине.

Според родителите детето е закарано в детската болница, тъй като получило обрив , евентуално породен от коксаки вирус . От там обаче отказали да го одобряват, тъй като леглата в болничното заведение били запълнени. След това родителите отиват в болница " Лозенец ". Там прегледът на детето траял 10-15 минути, като, съгласно лекарите то е било без температура и е вървяло единствено. Назначено му е лекуване.
 Проверяват три столични лечебни заведения поради умряло 3-годишно дете
Проверяват три столични лечебни заведения поради умряло 3-годишно дете

Ананиев е назначил инспекция в лечебните заведения " Проф. Иван Митев ", " Лозенец " и " Пирогов "

Когато се прибират у дома обаче, детето се утежнява и родителите още веднъж отиват в детската болница. Там са положени незабавни грижи, само че положението му доста бързо се утежнява и в съвсем мъртво детето е откарано в " Пирогов " .

Коксаки вирусите принадлежат към групата на ентеровирусите . Те се предават по въздушно-капков път , заради което инфекцията доста елементарно се популяризира в ясли и детски градини. Заболяването е заразно.

Най-често к оксаки-вирусната зараза протича с грипоподобни признаци и минава, без да се подхваща характерно лекуване. В други случаи обаче вирусите могат да обиден кожата, храносмилателната, дихателната система, мускулите и сърцето, предизвиквайки по-сериозни болести. Поради тази причина клиничната картина и недоволствата при децата могат да са доста разнородни.

В повече от 50% от случаите болестта протича доста леко , даже без характерна клинична картина. В тези случаи инфекцията се самоограничава в границите на към 3 дни.

Обикновено нарасналата температура е повода, която кара родителите да потърсят здравна помощ. В идващите ден-два се появяват мехурчета по задната стена на фаринкса, небцето, устната лигавица, езика. Към третия ден се появява и обрив Ц най-вече по дланите и ходилата. Той може да се изяви единствено със зачервяване или с развиване на мъчителни мехурчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР