Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи

...
Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи
Коментари Харесай

Нагорни Карабах съобщи за 16 убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части

Сепаратисткият район Нагорни Карабах заяви през днешния ден, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при конфликти с азербайджански елементи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Днес избухнаха сражения сред сили на Армения и Азербайджан, оспорващи си Нагорни Карабах, който е на територията на Азербайджан, само че се ръководи от етнически арменци. Това съживи опасенията от неустойчивост в Южен Кавказ, който е кулоар за тръбопроводи, транспортиращи нефт и газ за международните пазари, отбелязва Ройтерс.

Петима членове на едно азербайджанско семейство са били убити през днешния ден при артилерийски обстрел, заяви основният прокурор на Азербайджан, съобщи Франс прес. Международният червен кръст прикани страните в спора да пазят живота на цивилните и инфраструктурните обекти, както повелява интернационалното законодателство.

Служители на Червения кръст работят в региона от 1992 година, с цел да оказват помощ на хората, които живеят край демаркационната линия сред Армения и Азербайджан, и да посредничат сред страните, забъркани в спора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР