Сепаратистки лидер в Източна Украйна призова граждани да се евакуират

...
Сепаратистки лидер в Източна Украйна призова граждани да се евакуират
Коментари Харесай

Сепаратисти в Източна Украйна организират евакуация в Русия

Сепаратистки водач в Източна Украйна прикани жители да се изтеглят в Русия. Денис Пушилин, ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), сподели в изказване, че рекомендацията за евакуация се дължи на „ внезапното утежняване “ на военната обстановка, съобщи „ Евронюз “.

Той упрекна украинските сили, че са натрупали „ войски и смъртоносни оръжия “ по контактната линия и съобщи, че армията в този момент е „ в военен строй и е подготвена да превземе Донбас със мощ “.

„ Животът и здравето на нашите жители може да бъдат застрашени, в случай че съперникът обстрелва обитаеми региони на републиката “, разгласи Пушилин. „ Поради тази причина от през днешния ден, 18 февруари, е проведена всеобща централизирана евакуация на популацията в Руската федерация “, добави той.

По думите му тази евакуация е координирана с Москва, като „ оборудванията за приемането и настаняването на нашите жители са подготвени в Ростовска област “. Приоритет се дава на дами, деца и възрастни хора.

Подкрепяните от Русия сепаратисти и украинските управляващи се упрекват взаимно в бомбардировки в последните дни, които съгласно западните съдружници могат да бъдат употребявани като предлог от Русия за навлизане в Украйна. Вчера в Донбас бе обстреляна детска градина с към 20 деца, което в допълнение измести фокуса върху противоречивия район.

Освен това по-рано през седмицата Държавната дума на Русия прикани президента Владимир Путин да признае Донецк и Луганск за самостоятелни. Подобен ход обаче би означавал изтегляне на Москва от Минските съглашения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР