Сензор в смартфоните може да установи с много голяма точност

...
Сензор в смартфоните може да установи с много голяма точност
Коментари Харесай

Да установиш употреба на марихуана чрез смартфон? Вече е възможно!

Сензор в смарт телефоните може да откри с доста огромна акуратност дали човек е употребявал марихуана и по кое време тъкмо, сочат данни от ново изследване на учени от университета " Рътгърс ", представено от " Медикъл експрес ", съобщи вестник „ Банкеръ “.

Устройството е сходно на това, което се употребява при навигационните системи

Целта на проучването е да бъде преценено дали е допустимо данни от датчиците на мобилния телефон да се употребяват за доказване на ползване на канабис, както и точното време (час и ден от седмицата). Получената информация е точна към 90 %.

" Чрез датчиците на телефона можем да открием по кое време човек е употребявал опиата и бързо да се намесим, с цел да се понижат вредите, " споделя Тами Чун, която е измежду създателите на изследването.

Консумацията на канабис води до забавени реакции, което оказва влияние върху работата или в образователния развой, а шофиране може да има съдбовни последици.

Съществуващите проби като проучвания на кръв, урина или слюнка не могат да покажат тъкмо времето, в което човек е бил под въздействието на опиата.

Учените са анализирали данни от млади пълнолетни доброволци, които споделят, че използват канабис най-малко два пъти седмично. Те са попълвали дневници за всекидневието си

Оказва се, че информацията от датчиците и от участниците за часа и деня от седмицата, когато са използвали канабис, съответстват при 60 %. При комбинацията от различаване на използването и отрязъка от време успеваемостта се усилва до към 90 на 100.

Учените считат да проучат този логаритъм и при установяването на водачи, използвали канабис.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР