Сензацията Тенис Сандгрен вече е на четвъртфинал при дебюта си

...
Сензацията Тенис Сандгрен вече е на четвъртфинал при дебюта си
Коментари Харесай

Австралийската приказка на Тенис продължава

Сензацията Тенис Сандгрен към този момент е на четвъртфинал при дебюта си в главната скица на " Аустрелиън Оупън ". Американецът със необичайно име продължава да мечтае, откакто този път записа трагична 5-сетова победа над международния номер 5 Доминик Тийм с 6:2, 4:6, 7:6(4), 6:7(7), 6:3.

Американецът, който заема 97-мо място в международната класация шокира австриеца в първия сет и завоюва безапелационно с 6:2. Във втората част Тийм реализира ранен пробив и той му бе задоволителен, с цел да изравни резултата.

В третия сет двамата тенисисти си размениха по един пробив и тайбрек дефинира изхода от частта. Сандгрен сподели по–добра игра в него и още веднъж взе задатък пред Тийм.

Следващият сет още веднъж бе оспорван и отново се стигна до тайбрек. Тенис имаше опция да завоюва мача, само че Тийм не се поддаде на напрежението и избави мачбол, а след това взе и сета за 2:2.

В решителната пета част в играта на американеца личеше по–голяма прохлада и той реализира пробив за 4:2 гейма, който бе задоволителен за 6:3 и победа в мача.

Тенис Сандгрен прави същински възторг в Мелбърн досега. Преди началото на " Аустрелиън Оупън " 2018 той не бе намирал място в главната скица на шампионат от Големия шлем. По пътя си към топ 8 записа влиятелни победи над французина Жереми Шарди, първенеца от 2014 Стан Вавринка и немския гений Максимилиан Мартерер.

На четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия Сандгрен ще се изправи против спечелилия от мача сред някогашния номер 1 Новак Джокович и корееца Хьон Чун.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР