Сензацията Есапека Лапи продължава да води след втория ден на

...
Сензацията Есапека Лапи продължава да води след втория ден на
Коментари Харесай

Драма във втория ден на Рали Финландия, технически проблем извади Латвала от битката

Сензацията Есапека Лапи продължава да води след втория ден на Рали Финландия – девети кръг в международния шампионат. Пилотът на " Тойота ", който се показа най-добре в петък изгуби водачеството още сутринта за сметка на съотборника си Яри-Мати Латвала, само че по-късно механически недостатък го върна отпред.

След 21 скоростни прави Лапи има задатък от 49.1 секунди пред Теему Сунинен от " М-Спорт Форд ". На трето място се движи още един представител на домакините - третата " Тойота ", пилотирана от Юха Ханинен, с закъснение 53.4 секунди.



Ситуацията в съботния ден се разви доста трагично, откакто Яри-Мати Латвала завоюва пет от първите осем скоростни прави. Той съумя да заличи пасива си от Лапи и даже повече с 8.5 секунди.

Точно преди второто прекосяване на правата Онинпоя, известна с именитите си 50-метрови скокове, Латвала беше заставен да спре, поради проблем в електрониката.

На Онинпоя отличник се оказа норвежецът Мадс Одсберг с " Форд ", който прелетя 53 метра, надалеч пред 49-те, които записа От Танак.

 Моментът, в който Латвала беше заставен да спре своята
© Reuters

Моментът, в който Латвала беше заставен да спре своята " Тойота ".

" Това е едно от най-големите разочарования в моята кариера. Чувствах се извънредно убеден, любувах се на карането си. Когато обаче имаш механически проблем, нямаш какво да направиш ", сподели Латвала.

Финландецът преследваше четвърта победа в домашното си съревнование. Той беше толкоз сърдит, че дълго не излезе от колата, а единствено удряше по кормилото от гняв.

Ветеранът ще започва на следващия ден, само че към този момент отвън борбата за челните позиции.

Преди казусът на Латвала, " Тойота " се движеше на първите три места, само че по-късно пристигнаха бедите. Ханинен удари предницата си и беше изпреварен от Сунинен.

It was the electronic control unit. Fixed now and @JariMattiWRC will restart tomorrow. @RallyFinland@OfficialWRC
— TGR_WRC (@TGR_WRC) July 29, 2017

От своя страна Лапи наподобява като сигурен победител и до финала би трябвало да се пази от удари.

" Не е прелестно, че Яри-Мати отпадна, той беше по-бърз от мен и в действителност караше ужасно. За на следващия ден настройката ми ще бъде друга, имам удобен задатък и ще би трябвало да остана спокоен, да не подхващам опасности ", сподели 26-годишният финландец, който още няма победа във WRC.

Битката продължава на следващия ден, като водачите ще изминат единствено 33 км в четири скоростни стадия. Те ще създадат по две прекосявания на Лемпаа и Ойтила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР