Сензационният поход на американския дебютант Тенис Сандгрен достигна до финалната

...
Сензационният поход на американския дебютант Тенис Сандгрен достигна до финалната
Коментари Харесай

Приказката на Тенис Сандгрен продължава след четиричасова драма срещу Тийм

Сензационният поход на американския дебютант Тенис Сандгрен доближи до финалната осмица на Australian Open. 26-годишният тенисист от Тенеси, който заема 97-ото място в международната класация, шокира поставения под номер 5 Доминик Тийм след трагична победа в пет сета. Американецът завоюва с 6:2, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (7), 6:3 след 3.54 часа игра и за пръв път в кариерата си се класира за четвъртфинал в шампионат от международния тур на АТП.

Въпреки че дебютира като експерт още през 2011 година, пред тазгодишния Australian Open Сандгрен беше изиграл едвам 10 мача на равнище АТП, като беше изгубил осем от тях. Предишните му пет опита да стигне до главната скица в Мелбърн завършиха с отпадания в първия и втория кръг на квалификациите, а единствените му дуели в шампионатите от Големия шлем приключиха с провали - от Михаил Кукушкин на " Ролан Гарос " и Марин Чилич на US Open.

Днес Сандгрен сподели, че впечатляващото му показване в Мелбърн не е случайност. Натрупал самочувствие и убеденост от разгромната победа над Стан Вавринка и тежката борба с Максимилиан Мартерер, американецът сервира следващата изненада в шампионата.

Сандгрен е едвам вторият тенисист за последните 20 години, който доближава до четвъртфиналите на Australian Open още при дебюта си. Другият е украинецът Александър Долгополов, който беше част от финалната осмица през 2011 година

В опит да се трансформира в един от най-шокиращите полуфиналисти в историята на шампионатите от Големия шлем Сандгрен ще се изправи против спечелилия от мача сред Новак Джокович и Хьон Чун.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (621)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР