Сензационна победа за Григор Димитров! След драматичен мач Гришо надви

...
Сензационна победа за Григор Димитров! След драматичен мач Гришо надви
Коментари Харесай

Сензационна победа! Григор Димитров победи Федерер на US Open

Сензационна победа за Григор Димитров! След трагичен мач Гришо надделя Роджър Федерер в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Двубоят продължи 3 часа и 12 минути.
Григор Димитров потегли от позицията на 78-и в света, само че стигна до полуфиналите на " Флашинг Медоус ". В разногласието за място на финалната четворка първата ракета на България записа може би най-голямата победа в кариерата си против може би най-великия тенисист в историята Роджър Федерер, прецизира НТВ.

След епична борба Гришо взе първия си триумф над носителя на 20 трофеи от Големия шлем. Така за първи път Димитров е на полуфинал в Ню Йорк, изравнявайки достижението на Мануела Малеева при започване на 90-те години, която до момента беше единствената българка, стигала до тази фаза на конкуренцията.

Така Григор към този момент за трети път ще играе полуфинал на шампионат от Шлема, а до момента никой различен български тенисист не е достигал такова нещо. Мануела Малеева е стигала два пъти до предпоследното ходило, а Цветана Пиронкова - един път.

В този величествен мач швейцарецът стартира по шампионски, както всички чакаха от него. Той проби още в първата опция за това в първия сет и до края му удържа задатъка си. Точно тогава всички чакаха елементарен триумф за него, тъй като той играеше като машина и с лекост стигна до 6:3.

Но Гришо сподели, че този шампионат поставя началото на неговото възобновление във втората част. В нея той стигна до пробив за 4:2 и когато сервираше за сета, Федерер сподели класа и върна брейка. Това обаче не пречупи българина и той взе идващото подаване на швейцареца, с цел да изравни резултата при 1:1 след 6:4

Следващият мач на най-хубавата ни ракета ще бъде с петия в схемата Медведев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР