Сензационна новина за кралското семейство на Великобритания.Принц Хари и съпругата

...
Сензационна новина за кралското семейство на Великобритания.Принц Хари и съпругата
Коментари Харесай

Чарлз Трети отне резиденция на по-малкия си син

Сензационна вест за кралското семейство на Англия.

Принц Хари и брачната половинка му Меган към този момент нямат дом във Англия, откакто Чарлз Трети им е лишил резиденцията Фрогмор котидж, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс, като се позоваха на английските медии.

По-малкият наследник на краля дружно със семейство си се реалокира да живее в Съединени американски щати.

Чарлз Трети е взел решението, откакто Хари разгласява мемоарната си книга, провокирала сериозна дискусия.

Според вестниците " Сън " и " Дейли телеграф ", представени от Българска телеграфна агенция, Бъкингамският замък е изпратил уведомление за изнасяне на двойката, която напусна Англия с гръм и тропот през 2020 година и от този момент ускори офанзивите си против монархията.

Фрогмор котидж - резиденция с пет спални, която се намира покрай замъка Уиндзор, беше предоставена на херцога и херцогинята на Съсекс от Елизабет Втора през 2018 година като брачен подарък.

Ремонтът, осъществен от двойката, беше за повече от 2 млн. евро за сметка на данъкоплатците. Принц Хари трябваше да възвърне сумата, откакто се пресели в родината на брачната половинка си.

Според в. " Сън " крал Чарлз Трети не е предложил нова резиденция на херцозите на Съсекс, като по този метод ги е лишил от кралско имение, което да употребяват по време на редките им пътувания до Англия. Това решение наподобява като наказване, откакто при започване на януари излезе книгата на Хари " Резервен ", в която разчиства сметки със фамилията си.

Решението на крал Чарлз Трети евентуално ще изостри споровете в монархията, до момента в който по-малкият му наследник оспорва в съда отнемането на специфичната полицейска протекция.

Два месеца преди коронацията на краля въпросът за наличието на Хари и Меган на церемонията към момента не е публично решен, макар че някои медии оповестяват, че са поканени. Според в. " Сън " Чарлз Трети е помолил принц Андрю да живее във Фрогмор котидж, с цел да понижи разноските за живот на по-малкия си брат, който сега населява първокласен парцел в Уиндзор.

Андрю изпадна в недружелюбност, откакто беше упрекнат в полово принуждение и поради другарството си с починалия американски финансист Джефри Епстийн.

От Бъкингамския замък не пожелаха да разясняват тази информация, макар отправено питане от Агенция Франс Прес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР