Сентенцията, че тишината е злато, е колкото банална, толкова и

...
Сентенцията, че тишината е злато, е колкото банална, толкова и
Коментари Харесай

Brother с модели, намаляващи шума в офиса

Сентенцията, че тишината е злато, е колкото банална, толкоз и вярна. Това с особена мощ важи за динамичните офиси, където концентрацията и продуктивността би трябвало да са постоянно на равнище. Затова Brother изяснява смисъла на тихата работна среда и по какъв метод тя може да бъде реализирана с монохромните лазерни принтери на марката.

Идеята за разработка на допустимо по-тихи устройства е залегнала още при проектирането на настоящото потомство лазерни принтери и мултифункционални машини, които се отличават с най-ниски равнища на шума. Всички модели от серията L2000 и гамата tonerbenefit, предопределени за дребни и домашни офиси, работят при равнища под 50dB – границата, под която щатският департамент по труда класифицира офиса като „ спокоен “.



В ерата на отворените офис пространства, модерното работно място може да бъде изпълнено с разсейващи фактори, които се „ състезават “ за вниманието на сетивата на чиновниците и им пречат да се концентрират върху настоящата задача. Според световно изследване на Oxford Economics фоновият звук понижава удовлетворението на работното място. Освен това 64% от респондентите в него декларират, че блокирането на шума и разсейването усилва тяхната работливост, а на 48% това разрешава да се концентрират по-добре върху задачата, която им следва.

Разбира се, отворените офиси имат своите преимущества – като да вземем за пример по-добро взаимоотношение сред екипите и възпитаване на корпоративна просвета – само че това постоянно е за сметка на тихите кътове за разсъждение и разбор. Затова е доста значимо по всевъзможен метод да се предотврати внасянето на спомагателен звук в работната среда. От друга страна принтирането, копирането и сканирането са действия, без които актуалният бизнес е невъобразим, тъй че би трябвало да бъде открита златната среда.

Принтери, които не замърсяват със звук

Точно такова решение е настоящата линия от монохромни лазерни устройства Brother, която поддържа тишината в офиса, без да прави компромис със скоростта на работа и цената. Ниското равнище на звук се реализира с лазерна технология, при която се употребяват два лъча за основаване на изображението. Това разрешава да се понижи скоростта на лазерния мотор и надлежно шума, който той генерира. В резултат, моделите от тази гама имат най-малък принос към равнищата на звук при работа. Така се обезпечава и по-голяма еластичност във връзка с разполагането на устройствата и се спести още време посредством съкращаване на дистанцията до чиновниците.

Печатът с невисок звук е от изгода освен за офис средата, само че и за околната среда, защото употребява и по-малко сила. Същото важи и за потреблението на тонер, която е по-малка с помощта на режимите ”eco” и “toner saving”. Затова моделите от серията L2000 неслучайно имат документи ENERGY STAR, Blue Angel и Nordic Swan.

Тихи, само че мощни 12-те модела печатащи устройства Brother от сериите L2000 и tonerbenefit освен печатат незабележимо, само че обезпечават и висока скорост и голям брой варианти за връзка на преференциална цена.

По отношение на вариантите за свързване потребителите могат да избират сред кабелна и безжична мрежа или мобилен щемпел чрез безплатното приложение iPrint&Scan.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР