Сенегал и Нидерландия се изправят един срещу друг в първи

...
Сенегал и Нидерландия се изправят един срещу друг в първи
Коментари Харесай

Съставите на Сенегал и Нидерландия, дебютант на вратата на лалетата

Сенегал и Нидерландия се изправят един против различен в първи мач от група А на Световното състезание в Катар. С другия мач в групата бе открит Мондиала и в него Еквадор победи домакина Катар с 2:0.

Сенегал се надява да продължи съвършената си серия на старта на международно състезание. Тимът завоюва предходните си два мача, с които стартира присъединяване си - през 2002 година шокира международния първенец Франция и го победи с 1:0, а през 2018 година завоюва с 2:1 против Полша. Африканците стигнаха до четвъртфиналите преди 20 години, само че не съумяха да преодолят груповата фаза на предходния Мондиал.

Сенегал има надарен състав, само че ще бъде без огромната си звезда Садио Мане. Нападателят на Байерн (Мюнхен) е водач и капитан на тима и бе в основата на спечелването на първа Купа на африканските народи.

Нидерландия се завръща на огромната сцена, откакто пропусна Световното в Русия. Луис ван Гаал е отпред на отбора за трети път и откогато той се завърна " лалетата " са в серия от 15 мача без загуба. Наставникът не може да разчита на Мемфис Депай, който не е изцяло възобновен. Той ще бъде сменен от Винсент Янсен, който ще бъде подпомаган от Бергвайн и Кагпо. 

На вратата на " оранжевите " застава Андриес Ноперт, който прави дебют за националния тим. Стражът на Хееренвеен бе извикан в състава за първи път през септември, само че през днешния ден ще изиграе първия си мач за Нидерландия. Ван Гаал продължава да разчита на тройка в центъра на отбраната, като през днешния ден там ще са Ван Дайк, Де Лихт и Нейтън Аке.

СЕНЕГАЛ - НИДЕРЛАНДИЯ

СЕНЕГАЛ: Е. Менди, Сабали, Кулибали, Диало, Н. Менди, Куяте, Гей, Сисе, Диата, Сар, Диа
НИДЕРЛАНДИЯ: Ноперт, Дъмфрис, Блинд, Де Лихт, Ван Дайк, Аке, Де Йонг, Бергхаус, Гакпо, Бергвайн, Янсен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР