Сенатори от двете основни партии в САЩ предложиха налагане на

...
Сенатори от двете основни партии в САЩ предложиха налагане на
Коментари Харесай

САЩ могат да наложат санкции на Русия заради Навални

Сенатори от двете съществени партии в Съединени американски щати предложиха налагане на наказания на съветски длъжностни лица за обстановката към отравянето на опозиционера Алексей Навални, оповестява ТАСС, базирайки се на известие на сенатора от Демократическата партия Крис Кунс.

Вносители на законопроекта са Марко Рубио, Бен Кардин, Мит Ромни, Крис Кунс и Крис ван Холън. Проектозаконът планува въвеждане на наказания против съветски представители, които са забъркани в нарушение на интернационалното право, в това число в отравянето на Навални. Американската администрация би трябвало да реши дали Кремъл е нарушил американските закони, забраняващи потреблението на химически и биологични оръжия, съобщи News.bg.

Докато Русия продължава да се намесва в нашите избори и да прави други зловредни дейности в страни като Беларус, Украйна и Сирия, които вършат света по-опасен, законопроектът има за цел да подведе Путин и обкръжението му под отговорност, декларира Кунс в плана. Вчера стана ясно, че съветските управляващи са блокирали сметките на Навални и са му конфискували жилището в Москва. По-рано тази седмица Навални бе изписан от берлинската болница " Шарите ".

Кремъл разгласи, че Навални е свободен да се върне в Русия. 44-годишният критик на Кремъл и деятел против корупцията се разболя след качването си на аероплан в Сибир. По-късно той бе приет в болница в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е токсичен с Новичок, само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова.

По-рано този месец държавното управление на Германия заяви, че лаборатории във Франция и Швеция са удостоверили откритията на Берлин, че Навални е токсичен с Новичок. Германия сезира и Организацията за възбрана на химическите оръжия по случая. От екипа на опозиционера оповестиха, че нервнопаралитичният сътрудник Новичок, употребен за отравянето на рецензия на Кремъл, е открит в празна бутилка за вода в хотелската му стая в сибирския град Омск. Навални разгласи, че западните лаборатории са разкрили следи от нервнопаралитичното вещество Новичок във и върху тялото му и изиска от Москва да му върне облеклата. Президентът на Русия Владимир Путин е декларирал в диалог с френския държавен глава Еманюел Макрон, че Навални може самичък да е погълнал Новичока, с който е токсичен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР