Тим Скот обявява нов план, фокусиран върху ролята на родителите в образованието и технологиите

...
Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот представи в понеделник своя
Коментари Харесай

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот представи в понеделник своя план за образование и технологии, като твърди, че при президента Джо Байдън ролята на родителите е била сведена до минимум при вземането на решения относно образованието в детството и навиците в социалните медии.

Планът, който отразява по-широките усилия на републиканците за насочване към проблемите на расата и пола в националните училища, както и срещу големите технологични компании, идва след завръщането на републиканския кандидат за президент в родния си щат в понеделник с планове да пътува до Айова по-късно тази седмица. Сенаторът ще рекламира новия си план по време на престои в двата щата, се казва в прессъобщение на кампанията му.

„Съюзите на учителите, Big Tech и Джо Байдън са на мисия да направят родителите по-малко важни“, каза Скот в изявление, обявявайки плана. „Имам смела програма за подкрепа и овластяване на родителите – от класната стая до съблекалнята до смартфона. Трябва да дадем възможност на родителите и да им дадем избор, така че всяко дете да има шанс.“

Новият план от 12 точки очертава предложения за предоставяне на повече контрол на родителите върху образованието на децата им, намаляване на въздействието на социалните медии и големите технологични компании върху децата и създаване на „култура на семейството на първо място“ чрез намаляване на настаняването на транссексуални хора и защита на центровете за кризисна бременност, които предоставят информация за осиновяване на бременни майки в опит да се намалят абортите.

Скот казва, че ще „пречупи гърба на синдикатите на учителите и ще въведе общонационален избор на училище“, позволявайки на родителите да използват държавни училищни фондове, за да плащат за децата си да бъдат обучавани в частни училища, чартърни училища или да бъдат обучавани вкъщи. Планът му също обещава да „замени индоктринацията с образование“ и да забрани критичната расова теория от училищните програми, като същевременно дава „на всяко семейство правото да се откаже от пропагандата, която атакува техните ценности и религиозна свобода“.

Съгласно новото предложение технологичните компании ще бъдат задължени да поставят „етикети за страната на произход на всяко приложение“ ще бъдат принудени да „направят повече“, за да защитят безопасността на децата онлайн. Скот специално обеща да спре „Големите технологии да крадат вниманието на децата“ и „Китай да краде поверителността им“.

Скот нарече новия план „закон за правата на родителите“ в кметството в Чарлстън, Южна Каролина, в понеделник и подчерта важността на политиките, които дават на родителите повече контрол върху образованието на децата им.

„Ако искаме да върнем надеждата, това означава, че всеки родител трябва да има избор в образованието, така че детето му да има шанс за най-доброто бъдеще“, каза той.

Демократическата партия разкритикува плана на Скот за подкопаване на общественото образование, характеризирайки новия план като в съответствие с „екстремните програми на републиканците на MAGA“.

„Тим Скот е прекарал кариерата си в работа за лишаване от финансиране на обществено образование и интуитивни програми, на които разчитат милиони студенти в цялата страна, всичко това, за да отклони доларите на данъкоплатците към богати частни училища“, каза говорителят на DNC Амар Муса в изявление в понеделник. „Нашите ученици, учители и родители заслужават по-добро от екстремните програми на републиканците на Скот и МАГА, които биха опустошили общественото образование и биха навредили на образованието в цялата страна.“

Скот превърна образованието в централна тема на кампанията си от стартирането й през май, като често цитира собствения си опит от израстването в бедност и посещаването на колеж с частична футболна стипендия. Той често казва на публиката по време на предизборни събития, че образованието „е най-близкото нещо до магията“ и подчертава значението на образованието за преодоляване на недостатъците, пред които са изправени бедните чернокожи американци.

„Хората ме гледат и казват: „Е, ти си просто изключение.“ Когато кажем на малки деца, хванати в капан в тези вътрешни градове, големи сини вътрешни градове, че трябва да бъдеш изключение, за да се измъкнеш, това е като да ти откраднат надеждата и казвайки: „Не се опитвайте толкова много, ако не можете да бъдете 1% и да се измъкнете“, каза той пред публика в Кеймбридж, Айова, през август. „Не е нужно да сте изключение, за да успеете в Америка, независимо как изглеждате. Доброто образование е определящият фактор за бъдещия ви успех в Америка.“

Докато говореше заедно с губернатора на Айова Ким Рейнолдс на панаира на щата Айова по-рано този месец, Скот похвали Рейнолдс за приемането на закон, който ще позволи на родителите в Айова да използват средствата на данъкоплатците, за да плащат за обучение в частни училища.

„Когато вашият губернатор направи монументален избор на училище, което улеснява родителите в целия щат да имат избор на училище, това привлича вниманието ми. И честно казано, аз празнувам успеха й“, каза Скот пред публиката на щатския панаир.

„Не ме интересува дали е държавно училище, частно училище, чартърно училище, виртуално училище или домашно училище“, добави той. „Дайте на родителите избор и децата им ще получат по-добър шанс.“

Акцентът на Скот върху защитата на децата от големи технологии и социални медии идва на фона на въпроси относно желанието му да забрани TikTok, социалното видео приложение, собственост на китайската компания ByteDance. В интервю за Fox News миналата седмица Скот каза, че „няма никакъв проблем“ да забрани TikTok, но предположи, че ограничаването на достъпа до приложението в САЩ не е законно осъществимо, цитирайки неуспешните усилия на администрацията на Тръмп да блокира приложението чрез изпълнителни действия.

„Бившият президент се опита да забрани TikTok. Нямам никакъв проблем да забраня TikTok. Това, което научихме от бившия президент, е, че съдът го отмени не веднъж, а два пъти“, каза Скот. „Тъй като не можем да забраним TikTok, въпросът е как да премахнем комунистическата китайска партия от шпионирането на децата ни? Трябва да отделим или отделим китайската комунистическа партия от данните на нашите деца.

Скот, единственият член на Конгреса, който се кандидатира за президент, не призна дългогодишните двупартийни законодателни усилия в Конгреса за забрана на приложението. Критиците на Скот, високопоставеният член на Банковата комисия на Сената, атакуваха сенатора, че не е направил достатъчно, за да прокара забраната на TikTok в Конгреса.

Скот също се защити от спекулации, че близките му отношения със съоснователя на Oracle Лари Елисън могат да създадат конфликт на интереси в политиката му спрямо TikTok. Елисън е дарил милиони долари в подкрепа на кандидатурата на Скот за президент и Скот нарече Елисън „един от моите ментори“ по време на събитието за откриване на кампанията му през май. В момента TikTok съхранява всички свои данни в САЩ на сървъри, собственост на Oracle.

Скот отхвърли въпросите за възможния конфликт на интереси в интервю за Fox News миналата седмица, като каза, че ще може да напредне в политики, които най-добре служат на страната като президент.

„Никога не трябва да сме длъжни на никого или на нещо, освен на американския народ“, каза Скот. „Отдаден съм да направя едно нещо; служене на народа на тази страна, без изключения, без изключения.”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР