Сенаторът от Карачаево-Черкезката република (КЧР) Рауф Арашуков е бил арестуван

...
Сенаторът от Карачаево-Черкезката република (КЧР) Рауф Арашуков е бил арестуван
Коментари Харесай

Руски депутат и сенатор бе арестуван в парламента

Сенаторът от Карачаево-Черкезката република (КЧР) Рауф Арашуков е бил задържан в заседателната зала на Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент – бел. ред.), заяви РИА Новости, базирайки се на собствен източник.
Пет минути преди началото на съвещанието излъчването на картина от залата за медиите било прекъснато. Входовете към етажа се оказали затворени, добавя БГНЕС.
На Арашуков са повдигнати няколко обвинявания, в това число образуване на незаконна група през 2010 година, за убийството на двама души и нанасянето на тежка телесна щета на различен човек.
Сенаторът също по този начин е упрекнат, че е подправил документите, „ на чието съображение е станал сенатор от Карачаево-Черкезката Република “, добавил източникът пред организацията.
Членовете на Съвета на федерацията единомислещо дали своят вот за отнемане от цялост на досегашния им сътрудник.
Следствието желае да му бъде наложена мярка за неотклонение три месеца по време на следствието.
Рауф Арашуков е на 32 година Той е наследник на Раул Арашуков – наедрял предприемач в областта на газовия бранш.
На 22 година Рауф става министър на труда и общественото развиване в КЧР. През 2008 година към този момент е асистент на президента Борис Ебзеев.
От 2010 година е първи вицепремиер на републиката. Тогава е оглавявал „ Управлението на федералните автомобилни пътища на територията на КЧР “. Влиза в Съвета на федерацията през 2016 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР