Сенаторът от американския щат Върмонт Берни Сандърс, който е един

...
Сенаторът от американския щат Върмонт Берни Сандърс, който е един
Коментари Харесай

Демократът Сандърс иска повече дипломация и по-малко САЩ като световен жандарм

Сенаторът от американския щат Върмонт Берни Сандърс , който е един от водачите на предизборната конкуренция измежду демократите , счита, че Вашингтон във в ъншната си политика би трябвало да разчита повече на дипломацията , в сравнение с потреблението на мощ. Това разяснява той по време на вторите телевизионни диспути на демократите в Детройт (Мичиган), излъчен от СиЕнЕн и представен от ТАСС.

" Мисля, че сме в Афганистан от 18 години. В Ирак - 16 или 17 години . Похарчихме 5 трилиона $ за войната против тероризма и в този момент евентуално има повече терористи, в сравнение с преди . Нуждаем се от външна политика, която се основава на дипломацията , на преустановяване на спорове посредством договаряния, а не на ликвидиране един различен ", изяснява Сандърс.

" Като президент на Съединени американски щати, ще отида в Организация на обединените нации, не да подлагам на критика и да нападам, а да обединя страните в Близкия изток и по света , да превъзмогвам разликите, да вземам решение умерено съществуващите проблеми ", разяснява той и добавя, че Съединени американски щати не би трябвало да бъдат " международен стражар ".

I'm not just running to defeat the most dangerous president in our history, who is a racist, a sexist and a homophobe.

I'm running to transform this country and to stand with the working class of America. #DemDebate
— Bernie Sanders (@BernieSanders) July 31, 2019
Бившият губернатор на Колорадо Джон Хикенлупър акцентира, че Съединени американски щати би трябвало да се придържат към " метод, учреден на интернационалната дипломация ". Той отбелязва, че това ще реши проблемите, свързани с изменението на климата . " Трябва да приказваме с всички ".

" Трябва да демилитаризираме външната си политика . Трябва непрекъснато да поддържаме взаимоотношение с други страни ", изяснява конгресменът от Охайо Тим Райън. В същото време той подлага на критика сегашния президент Тръмп за срещите му със севернокорейския водач Ким Чен Ун.
 Демократите с първи спор за президент на Съединени американски щати
Демократите с първи спор за президент на Съединени американски щати

Дебатите ще се проведат в 21-23 часа източно американско време в сряда и четвъртък.

Сенаторът от Минесота Ейми Клобушар счита, че актуалната администрация на Съединени американски щати е направила неточност , като реши да спре присъединяване на страната в Договора за унищожаване на ракетите със междинен обхват , Парижкото климатично съглашение и нуклеарното съглашението с Иран. " Не съм съгласна с това ".

В същото време Клобушар направи изказване, че на срещата Владимир Путин в Осака, Япония, Тръмп не обръща задоволително внимание на въпроси, свързани с намесата в американските избори . " Вярвам, че би трябвало да се срещаме с други, само че би трябвало да имаме своя дневен ред и да слагаме преди всичко ползите на нашата страна, а не на руснаците ", добавя тя.

Кметът на Саут Бенд (Индиана) Пит Бутежад разяснява, че всяко военно дейности би трябвало да бъде по-зависимо от решенията на Конгреса на Съединени американски щати. " Ще предложа всяко утвърждение на военна мощ да бъде обещано от [Конгреса на САЩ] за интервал от три години и по-късно ще би трябвало да бъде възобновено ".
 Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните
Тръмп с расистка офанзива против конгресмени: Вървете си по страните

Американският водач прикани някои конгресмени от Демократическата партия да се връщат в страните си

Сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън счита, че Съединени американски щати би трябвало да се откажат от опцията за предпазен нуклеарен удар .

" Защото това ще направи света по-безопасен . Съединени американски щати няма да употребяват нуклеарните оръжия като превантивна мярка. И би трябвало да съобщим на целия свят, че това понижава вероятността от неточности в изчисленията и недоумение , а главната ни задача е да поддържаме личната си сигурност ", разяснява тя.

Срещу това възрази губернаторът на Монтана Стив Бълок, който отбелязва, че " не бих желал да отхвърлям такава опция . Надявам се, че в никакъв случай няма да се доближим до натискане на спусъка, сигурно не по време на моя (президентски) мандат или на някой различен ", акцентира той. В същото време , съгласно Бълок, опцията за предпазен нуклеарен удар разрешава на Съединени американски щати да водят договаряния от позиция на мощ .

В отговор Уорън акцентира, че подобен метод заплашва както целия свят, по този начин и Съединени американски щати .

Първият тур от втория ефирен спор на претендентите за номинация на претендент на Демократическата партия за президентските избори през 2020 година се организира в Детройт във вторник. Вторият кръг от диспути е в сряда. 59-тите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат на 3 ноември 2020 година
 Тръмп предизвести Китай да не чакат победа на демократите в Съединени американски щати
Тръмп предизвести Китай да не чакат победа на демократите в Съединени американски щати

" Тръмп изненада и блокира Китай, а Съединени американски щати се оправят отлично ", Китай губи милиони работни места
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР