Сенаторът от Алабама Дъг Джоунс, най-застрашеният демократ на изборите през

...
Сенаторът от Алабама Дъг Джоунс, най-застрашеният демократ на изборите през
Коментари Харесай

Сенаторът демократ Дъг Джоунс заяви, че ще гласува за импийчмънт на президента Тръмп

Сенаторът от Алабама Дъг Джоунс, най-застрашеният демократ на изборите през ноември, съобщи през днешния ден, че ще гласоподава за импийчмънт на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, съобщи Асошиейтед прес.

Преди историческия избор сенатори взеха думата, както и през вчерашния ден, с цел да обяснят решението си по какъв начин имат намерение да гласоподават. Републиканците се надяваха, че един или двама демократи ще се отделят от партийните редици и ще гласоподават срещу импийчмънт на президента, което би разрешило на Тръмп да се похвали, че оневиняването му е било двупартийно, отбелязва Ройтерс. Но един от сенаторите демократи, считан за вероятен "дезертьор "- Дъг Джоунс от Алабама, изясни за какво "неохотно " е решил да последва партията си в гласуването.

Тръмп още веднъж смая всички

"Моралният кураж, слагането на страната над партията, е рядко срещано качество през днешния ден и е мъчно да го покажеш, когато политическата ти кариера може би е застрашена ", изясни той. На Джоунс следва тежка борба за преизбиране в доминиран от републиканците щат, в който Тръмп завоюва с преднина от 28 процентни пункта през 2016 година, и с цел да бъде избран отново, демократът ще има потребност от гласовете на някои републиканци, с цел да бъде избран отново наесен.

Затова някои чакаха, че ще реши да оправдае Тръмп най-малко по едно от обвиняванията.

Сенатор Ламар Алегзандър, един от републиканците, които през последните дни подлагаха на критика държанието на Тръмп, изясни, че решението му въпреки всичко в последна сметка да гласоподава за оневиняване, като съобщи, че обвиняванията, повдигнати от Камарата на представителите - даже и да са правилни, не дават отговор на стандартите на конституцията за закононарушения, подлежащи на импийчмънт.

Тръмп ще приказва пред Конгреса в навечерието на евентуалното си оправдаване от Сената

Според сенатор Камила Харис от Демократическата партия процесът е показъл, че "в Америка има две системи за правораздаване - една за притежаващите власт и друга - за всички останали. "След днешния избор Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще желае са си мислим, че той е всесилен, а ние нямаме власт. Няма да позволим да му се размине ", закани се тя. Председателят на юридическата комисия в Камарата Джери Надлър по-рано през днешния ден съобщи, че демократите имат намерение да продължат следствието против Тръмп и ще изпратят призовка за някогашния консултант на Тръмп Джон Болтън да свидетелства, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР