Сенаторът Дейви Алколумбър нарече 8 август - ден, в който

...
Сенаторът Дейви Алколумбър нарече 8 август - ден, в който
Коментари Харесай

Бразилия обяви тридневен траур в памет на жертвите на коронавируса

Сенаторът Дейви Алколумбър назова 8 август - ден, в който смъртността от ковид в Бразилия надвиши 100 000 души - "един от най-черните дни в актуалната история на страната ".
Националният конгрес /парламентът/ и федералният висш съд на Бразилия оповестиха печал за умрелите вследствие на пандемията, породена от коронавирусната болест, лишила живота на повече от 100 хиляди поданици на южноамериканската република.
Това гласят изявления на уебсайтовете на най-висшите законодателни и правосъдни органи в страната. "Страната ни в никакъв случай не се е срещала покруса с подобен мащаб. 100 хиляди души, всеки от които има име, специалност, проекти и фантазии. 100 хиляди души, без подозрение, оставили своя отпечатък върху този свят и в живота на другите.
От името на законодателната власт и висшият съд показвам дълбока тъга и състрадание към околните и приятелите на всеки от 100-те хиляди умряли. В знак на взаимност и в памет на всеки от 100-те хиляди умряли разгласяваме три дни народен печал ", се споделя в изказване на ръководителя на най-висшата правосъдна инсанция Диас Тофоли.
Обществената позиция на ръководителите на правосъдната и законодателна управляващи в Бразилия по въпроса за противопоставяне на пандемията опонира на отношението на президента на страната Жаир Болсонаро към този проблем. Бразилският водач, който неотдавна се болести с ковид, към момента счита, че инфекцията не е рискова за хората под 60 години.
Бразилия, където първият случай на коронавирусна зараза беше доказан на 26 февруари, се подрежда на второ място в листата на страните с максимален брой инфектирани и жертви след Съединени американски щати. Според публични данни, в събота в страната са регистрирани 3 012 412 инфектирани, а100 477 души са починали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР