Сенаторът Бил Касиди, който също е и лекар, сподели в

...
Сенаторът Бил Касиди, който също е и лекар, сподели в
Коментари Харесай

Американски сенатор иска тестване за сенилност на всички застаряващи във властта

Сенаторът Бил Касиди, който също е и доктор, показа в изявление за " Axios ", че счита да внесе предложение за проби за изкуфялост за всички застаряващи водачи на трите клона на властта, предава БГНЕС.

„ С възрастта придобиваме мъдрост. Но науката също по този начин демонстрира, че ние също губим нещо с нея. А огромна част от света в този момент се ръководи от остарели хора – сред тях са президента Байдън, 78-годишен, председателката на Народното събрание Пелоси, 81-годишна, водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, 70-годишен и водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл, 79-годишен “, сподели той.

Според Касиди от 80-те години стартира " бърз крах ".

" Казаха ми, че в предишното е имало сенатори, които в края на мандата си в Сената са били сенилни. Казаха ми, че това се е отнасяло за сенатори и от двете партии ", показа той.

В тази връзка Касиди счита, че би било рационално съдиите от Върховния съд, членовете на Конгреса и ръководителите на изпълнителната власт да се подлагат на годишна оценка, при която да се открива когнитивната им заостреност.

" Всеки от нас носи свещена отговорност пред народа на Съединените щати ", сподели конгресменът. " Става въпрос за способността ни да служим на народа. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР