Сенатор, който води разследване за справянето на Бразилия с пандемията

...
Сенатор, който води разследване за справянето на Бразилия с пандемията
Коментари Харесай

Разследване в Сената на Бразилия препоръчва 13 обвинения срещу президента

Сенатор, който води следствие за оправянето на Бразилия с пандемията от COVID-19, предложи президентът Жаир Болсонаро да бъде упрекнат в ликвидиране за хипотетични неточности, които довели до гибелта на хиляди, съобщи „ Ройтерс “.

Държавният глава към този момент отхвърли следствието като политически стимулирано и е малко евентуално той да бъде изправен пред съда по сходни обвинявания, които, с цел да станат факт, ще би трябвало да бъдат повдигнати от основния прокурор, който самият Болсонаро е назначил.

Докладът от съвсем 1200 страници е квалифициран от опозиционния сенатор Ренан Калейрос и комисия в Сената, която организира следствието. Твърди се, че Болсонаро е отхвърлил ранните благоприятни условия държавното управление да получи ваксини, забавяйки акцията за имунизация на Бразилия, а това е коствало близо 95 хиляди живота.

В документите се споделя, че президентът се управлява от „ безпричинно поверие в теорията за стадния имунитет посредством естествена зараза и съществуващо лекуване “.

Докладът следва да бъде гласуван от комисията на Сената, само че може да бъде променен или да му бъде наложено несъгласие. Предвижда се гласуването да се организира идната седмица.

Вчера Болсонаро съобщи пред свои последователи, че следствието е „ смешка “ и не се тормози от него.

В Бразилия умрелите от COVID-19 са над 600 хиляди, което слага страната на второ място в света след Съединени американски щати по брой жертви на пандемията.

Докладът предлага против Болсонаро да бъдат повдигнати 13 наказателни обвинявания, в това число за геноцид против коренното население на южноамериканската страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР