Сенатът потвърди Кетанджи Браун Джаксън във Върховния съд в четвъртък.

...
Сенатът потвърди Кетанджи Браун Джаксън във Върховния съд в четвъртък.
Коментари Харесай

Кетанджи Браун Джаксън - първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ

Сенатът удостовери Кетанджи Браун Джаксън във Върховния съд в четвъртък. Тя ще стане първата чернокожа жена в институцията.

Номинацията на Джаксън, 51-годишен арбитър с девет години опит във федерален съд, беше доказана с 53 против 47 гласа - трима републиканци я поддържаха. Председател на процедурата по одобряването й бе вицепрезидентката Камала Харис - първата чернокожа жена, заемаща тази позиция.

" Това е прелестен ден, щастлив ден, въодушевяващ ден – за Сената, за Върховния съд и за Съединените американски щати ", разгласи водачът на демократите в Сената Чък Шумър, представен от Асошиейтед прес.

Когато Харис разгласи окончателния резултат от вота, залата избухна в овации. Горните галерии на Сената бяха съвсем цялостни за първи път от началото на пандемията, описа сътрудник на Асошиейтед прес.

Джаксън ще заеме мястото си, когато съдията Стивън Брайър се отдръпна това лято. Тя бе първият номиниран от Байдън арбитър, като мандатът й е доживот.

Върховният съд ще остане с повече консервативни съдии (6), в сравнение с демократични (3). Това се дължи на Доналд Тръмп - републиканецът размени рекордните трима съдии по време на четирите години в Белия дом. Така подсигури превъзходството на консерваторите в институцията за десетилетия напред.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР