Сенатът отхвърли във вторник резолюция, предложена от сенатор Бърни Сандърс,

...
Сенатът отхвърли във вторник резолюция, предложена от сенатор Бърни Сандърс,
Коментари Харесай

Резолюцията на Сандърс, която би замразила помощта за Израел, се разпалва

Сенатът отхвърли във вторник резолюция, препоръчана от сенатор Бърни Сандърс, I-Vt., която евентуално би замразила помощта на Съединени американски щати на Израел.

Сандърс принуди гласоподаване на мярката, която щеше да изисква Държавният департамент да приключи отчет в границите на 30 дни дали Израел е употребявал оръжия, предоставени от Съединени американски щати, с цел да извърши човешки нарушавания на правата в Газа. Неспазването на това би спряло по-нататъшната помощ за Израел на фона на войната против Хамас.

Въпреки това Сенатът отхвърли законодателството на Сандърс, на което се опълчи администрацията на Байдън, със 72-11 гласа. Мнозинството от демократите застанаха на страната на републиканците срещу напъните, само че шепа прогресисти, които бяха все по-критични към политиката на президента Байдън по отношение на Израел, поддържаха Сандърс.

„ Въпреки че в съзнанието ми няма подозрение, че Израел има право да се пази и да стартира война против Хамас, който стартира тази ужасна обстановка,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР