Сенатът одобри вчера законопроект, който забранява продажбата на тънки и

...
Сенатът одобри вчера законопроект, който забранява продажбата на тънки и
Коментари Харесай

Забраняват пластмасовите торбички в Румъния от 1 юли

Сенатът утвърди през вчерашния ден законопроект, който не разрешава продажбата на тънки и доста тънки пластмасови торбички за извършване на покупки от 1 юли 2018 година, а от 1 януари 2019 година те ще бъдат неразрешени в търговията. Сенатът е първата сезирана камара, а окончателният избор по законопроекта ще бъде даден от Камарата на депутатите, оповестява изданието, оповестява, оповестява в. "Либертатя ", представен от Българска телеграфна агенция.

Нормативният акт вкарва предвижданията на Директива на Европейски Съюз за понижаване на потреблението на пластмасови торбички.

Законопроектът касае тънките пластмасови торбички (под 50 микрона) и доста тънките (под 15 микрона) с дръжки, само че не и тези без дръжки.

От 27 май 2018 година министерството на околната среда ще рапортува за годишното ползване на тънки пластмасови торбички, когато дава на Европейската комисия данни за ръководство на опаковките и отпадъците от опаковки.

Законопроектът планува управляващите да провеждат осведомителна и просветителна акция за жителите и икономическите оператори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР